Äriideega jõudis finaali kuus Pärnumaa noorte võistkonda

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds Pärnu raamatukogus.
Koolinoorte äriideede konkurss Bright Minds Pärnu raamatukogus. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Koolinoorte äriideede konkursil Bright Minds jõudis 20 finalisti hulka kuus Pärnumaa meeskonda, edasipääsenud võtavad omavahel mõõtu juba 28. märtsil Tallinnas.

Maakonna kuue finalisti sekka jõudsid Pärnu Vanalinna ja Rääma põhikool ja Vändra gümnaasium, Pärnu Mai kool, Koidula gümnaasium, Pärnumaa kutsehariduskeskus ja Jõõpre kool.

Lõppvõistlusele pääsenud tutvustavad kolme minuti jooksul žüriile oma äriideed. Päeva lõpuks selguvad võitjad ja Bright Mindsi kolmanda hooaja parimad meeskonnad. 

Eelmisel aastal võitsid Bright Mindsi Pärnumaa noored, täpsemalt Koidula gümnaasiumi meeskond Bracket. Võidu tõi magnetkinnitusega riidepuu. Edukasse tiimi kuulunud Oliver Sumberg soovitas sel aastal projektis osalevatel õpilastel kasutada ära ettevõtjaist mentorite teadmisi ja teha nendega tihedat koostööd. "Lihtsuses peitub võlu," andis noormees nõu ideede suhtes.

Esimese hooaja võit tuli samuti Pärnu: esikoha pälvis Pärnumaa meeskonna idee "Jalgratas nutikaks", mis seisneb rattale kinnitatud seadmes, millega saab sõidu ajal telefoni laadida.

Bright Mindsi programmile pandi alus 2015. aastal TTÜ Mektory tehnoloogiakooli ja Swedbank koostöös. Programm tutvustab noortele start-up-maailma, kasvatab ettevõtlikkust ja julgustab oma ideid teostama. Auhinnafond õpilastele ja õpetajatele on kokku 10 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles