Üks lastud huntidest võis olla süütu kui talleke

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Eile õhtul Surju jahipiirkonnas kiirkorras saadud eriloaga kütitud hundipaari emasloom võis samal hommikul Vaskrääma külas toimunud koeramurdmises süüta olla.

Keskkonnaagentuuri ulukiseire spetsialisti Marko Kübarsepa sõnutsi oli jahimeeste püssitoru ette jäänud emahundil raadiosaatja, mille andmete ja rünnakukohtades leitud jälgedegi põhjal võib järeldada, et see loom koeri murdmas ei käinud.

"Selle seire all looma raadiosaatja aku oli küll jaanuari keskpaigast tühi, kuid eilsete jälgede järgi ta koera ei rünnanud ega ole sugugi kindel, et teda sõigi," ütles Kübarsepp. "Murdja oli isasloom. Tegelikult on siiamaani selgusetu, miks emane temaga koos liikus."

Ulukiseire spetsialisti jutu järgi olid Vaskräämal palju pahandust teinud hundid pärit kaheksaliikmelisest karjast, kes novembris pärast emaslooma kadumist lagunes.

Pärast selle talve koertemurdmisjuhtumeid on jahimehed karja vanemad liikmed maha lasknud. "Kui karjast jäigi liikvele paar kutsikat, on nad ilmselt liikunud mujale," arvas Kübarsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles