Varbla saab bussiühenduse Lihula ja Virtsuga

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varbla kool. Foto on illustreeriv.
Varbla kool. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pühapäevast, 1. aprillist jõustub maakonnaliini number 62 muudatus, mis toob Varbla elanikele senisest parema bussiühenduse Lihula ja Virtsuga.

Alates aprillist sõidab maabuss number 62 igal esmaspäeval, kolmapäeval ja neljapäeval Lihulasse.

Kell 8.30 Varbla kiriku peatusest väljuv buss teeb kokku 21 peatust, sõites muu hulgas läbi Paatsalust, Karuselt ja Tuudilt. Lihulasse jõuab buss kell 9.08 ja asub tagasiteele kell 10.16.

Sama liini buss sõidab teisipäeviti ja reedeti Virtsu, läbides oma teekonnal 15 peatust. Virtsus ollakse kell 9.10 ja tagasisõit algab kell 10.15.

Pärnumaa ühistranspordikeskuse vanemlogistiku Avo Rahu sõnade järgi valiti sõidupäevad koostöös kogukonnaga.

"Varblas on küll valla teeninduspunkt, kuid vallakeskusesse peaspetsialistide jutule bussiga sõita ei saanud," ütles Lääneranna valla avalike suhete spetsialist Kristina Kukk. "Sellise bussiliini sisseseadmist on meilt palju küsitud ja nüüd saab see teoks."

Varbla inimestel puudus seni otseühendus nii vallakeskuse kui Virtsu sadamaga. Varem pääses Varblast bussiga ligemale 40 kilomeetri kaugusele Lihulasse Pärnu kaudu ja teekonna pikkuseks kujunes peaaegu 120 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles