AQ Lasertooli käive kasvas mullu viiendiku võrra

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasertooli põhitegevusala on tootmisteenuse pakkumine, peamiselt lehtmetallist toodete valmistamine maailma ettevõtetele, eelkõige auto-, rongi- ning energeetikatööstuses.
Lasertooli põhitegevusala on tootmisteenuse pakkumine, peamiselt lehtmetallist toodete valmistamine maailma ettevõtetele, eelkõige auto-, rongi- ning energeetikatööstuses. Foto: Urmas Luik

Metallkomponentide tootja AQ Lasertool OÜ käive suurenes mullu 18 protsenti ehk 38,6 miljoni euroni ning puhaskasum 31 protsenti, 2,8 miljoni euroni.

Ettevõtte 2017. aasta aruandes seisab, et müügimahtude kasvu toetasid peamiselt autotööstuse kliendid ning kliendid masina- ja aparaadiehitusest. Kasumi kasvu mõjutas märkimisväärselt terase maailmaturu hindade arvestatav tõus ja Rootsi krooni vahetuskursi ebasoodne muutus euro suhtes.

Ettevõtte käibest 98 protsenti tuli kaupade müügist, ekspordiks läks 97 protsenti müügist. Müük Rootsi turule kasvas 17 protsenti 23,3 miljoni euroni, müük Hollandisse püsis 4,1 miljonil eurol, müük Prantsusmaa turule kasvas 19 protsenti 2,4 miljoni euroni ning müük Belgiasse suurenes 42 protsenti 2,4 miljoni euroni.

Ettepaneku kohaselt firma ei maksa dividende, seega suureneb ettevõtte jaotamata kasum 23,3 miljoni euroni.

Eelmise aasta lõpu seisuga töötab Lasertoolis 384 inimest, mida on 34 võrra enam kui aasta varem. Samuti suureneb ettevõtte prognooside kohaselt töötajate arv tänavu.

Lasertooli põhitegevusala on tootmisteenuse pakkumine, peamiselt lehtmetallist toodete valmistamine maailma ettevõtetele, eelkõige auto-, rongi- ning energeetikatööstuses. Eestis on kolm tootmisüksust, millest üks asub Pärnumaal Audru vallas ning ülejäänud Harjumaal Jüris ja Viimsis.

AQ Lasertool kuulub Rootsi kontsernile Aros Quality Group ABle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles