Tuleval nädalal algab Pärnumaa tänavune suurim teeremont

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvine remondihooaeg algab Pärnumaa teedel juba nädala pärast. Arhiivifoto
Suvine remondihooaeg algab Pärnumaa teedel juba nädala pärast. Arhiivifoto Foto: Ants Liigus

Järgmisel nädalal plaanitakse alustada Pärnumaa tänavu ühe mahukama teeremondiga, mille käigus uuendatakse 3,2 miljoni euro eest Pärnu–Tori maanteel Sindis seitsme kilomeetri pikkune lõik.

Üks tähtsamaid remondilõike kulgeb Sindi linna vahel, kuhu rajatakse uus valgustus, ehitatakse välja uued ja rekonstrueeritakse senised teeületuskohad ja bussipeatused. Uue lahenduse kohaselt on linnas ristmikele ette nähtud vasakpöörderajad Pärnu–Sindi suunal.

Maanteeameti Lääne regiooni ehitusvaldkonna juht Margus Eisenschmidt ütles, et projekteerimise käigus on tehtud tihedat koostööd omavalitsusega, mis on samal perioodil plaaninud välja ehitada kergliiklusteede võrgustiku, mis ühtib sõidutee lahendusega.

Eisenschmidti sõnade kohaselt tagatakse tänu projektile katendi nõuetekohane laius ja korrastatakse veejuhtimise süsteemi.

„Eesmärk on parandada liiklusohutust, paigaldades uued liikluskorraldusvahendid, ja tõsta sõidumugavust tee eluea pikendamisega, rajades uue aluse ja asfaltbetoonkatte,” selgitas Eisenschmidt.

Rekonstrueeritaval teelõigul asub Kurina sild, kus vahetatakse välja piirded ja paigaldatakse uus katend.

Pärnu–Tori teel freesitud asfaldist ehitatakse tolmuvaba kate Uulu–Soometsa–Häädemeeste tee kilomeetritel 16,1–22,6.

Pärnu–Tori tee remont kestab sügiseni.

Aprilli keskel algab ka Valga–Uulu maantee lõikude taastusremont. Teekatet uuendatakse ligemale kaheksakilomeetrisel lõigul Kilingi-Nõmme ja Lodja vahel ning 5,5kilomeetrisel lõigul Rabaküla ja Mereküla vahel. Kahe teelõigu uuendamine läheb maksma 881 600 eurot.

Lääneranna vallas algab Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maantee umbes kuue kilomeetri pikkuse Tuudi–Ridase lõigu rekonstrueerimine, milleks on mõeldud 2,1 miljonit eurot. Selle objekti suhtes on välja kuulutatud hange. Teelõik peaks olema uuendatud järgmise aasta novembriks.

Lääne regiooni suuremad teetööd 2018. aastal.
Lääne regiooni suuremad teetööd 2018. aastal. Foto: Maanteeamet

Taastusremont võetakse maakonnas ette 30 teelõigul. Kruusateede remonti tehakse tänavu Pärnumaal viiel teel. Sildadest parandatakse Rannametsa-Ikla teel Timmkanali silda ja Tartu-Viljandi-Kilingi-Nõmme maanteel Kanaküla silda.

Sel aastal algab Tallinna–Pärnu–Ikla maanteel Kernu ümbersõidu, Kernu tankla ja Haiba liiklussõlme ehitus, mis maksab 15 miljonit eurot ja vältab tuleva aastani. Via Baltical tehakse pealinna sissesõidul tänavu algust Veskitammi liiklussõlme rajamisega. 6,8 miljoni eurone töövõtuleping on maanteeameti teatel sõlmimisel ja ehitustööd on kavandatud käesolevaks ja järgmiseks aastaks.

Via Baltical on veel projekteerimisel kuus keskpiirdega teelõiku. Pärnumaal on projekteerimisel 17 kilomeetri pikkune Libatse–Are lõik ja 11,6 kilomeetrine Are ümbersõidu ja Nurme vaheline lõik.

Järgmiseks aastaks kavandatud teeremondid

Riigimaanteede teehoiukavas 2019. aastaks plaanitud teetööd Pärnumaal:

- Pärnu–Tori maantee rekonstrueerimine kilomeetritel 12,14–16,85
- Sindi-Lodja–Silla tee rekonstrueerimine kilomeetritel 0–3,66
- Jänesselja–Urge tee rekonstrueerimine kilomeetritel 0–2,15
- Aluste–Kergu tee rekonstrueerimine kilomeetritel 0,19–5,97
Andmed: maanteeamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles