Pärnus püstitati viis Rubiku kuubiku rekordit

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sütevaka koolis toimus rahvusvaheline ruubiku kuubiku lahendamise võistlus.
Sütevaka koolis toimus rahvusvaheline ruubiku kuubiku lahendamise võistlus. Foto: Ivo Kuusamägi

Laupäeval Sütevaka humanitaargümnaasiumis rahvusvahelisel Rubiku kuubiku lahendamise võistlusel Pärnu Open püstitati neli Eesti rekordit ja Läti tippmark.

Eestist, Lätist ja Leedust kohale sõitnud 35 võistlejat panid pea kogu laupäeva jooksul kokku eri Rubiku kuubikuid. Kogenud lahendajad said näiteks tavalise, 3x3 Rubiku kuubiku kokku umbes 11 sekundiga ja mõnevõrra keerulisema, 4x4 kuubiku alla 40 sekundiga.

Raskemate katsumuste ihkajad said kuubikut lahendada kinniste silmadegagi. Selle võistluse parim oli eestlane Uku Kruusamägi, kes jõudis seda teha kahe minuti ja 22 sekundiga. Kuubiku värvide ühe käega paika sättimises oli aga kiireim lätlane Imants Liepiņš, kel see õnnestus alla 20 sekundiga.

Võistluse korraldajad Erik Kippus ja Richard-Mattias Prints kommenteerisid, et sellist mõõduvõttu olid nad kaua korraldada soovinud ja päevale tagasi vaadates õnnestus võistlus suurepäraselt.

Üritust toetas Sütevaka humanitaargümnaasium, võimaldades kasutada oma ruume ja aidates auhindadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles