Omastamises süüdistatav koolisöökla töötaja astub kohtu ette

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas süüdistatakse kahes koolis toitlustusjuhina töötanud naist Ülejõe põhikooli söökla- ja kohvikutulu omastamises.
Muu hulgas süüdistatakse kahes koolis toitlustusjuhina töötanud naist Ülejõe põhikooli söökla- ja kohvikutulu omastamises. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab 48aastast naist kahe Pärnu kooli toitlustusjuhina ametialases võltsimises ja koolipuhvetis ja -sööklas saadud raha omastamises.

Toitlustusjuhi ülesanne oli peale toitlustuse korraldamise koguda Ülejõe põhikoolis ja Koidula gümnaasiumis kokku puhvetis ja sööklas praadide müügi eest saadud raha ja kanda see linnavalitsuse kontole. Süüdistuse järgi kandis naine linnavalitsuse kontole vaid osa käibest, jättes teise osa enda kätte.

Süüdistuse järgi hoidis endine toitlustusjuht raha oma kabinetis ja kasutas seda oma äranägemise järgi. Ta jagas seda isiklikuks tarbeks ja köögitöötajatelegi, nimetades seda enda makstud jõulupreemiaks. „Tegelikkuses ei olnud tal õigust selliseid otsuseid teha, sest koolisööklate töötajatele maksab palka linnavalitsus,“ selgitas prokurör Küllike Kask.

Süüdistuse kohaselt jättis naine 2015. ja 2016. aastal linnavalitsuse kontole kandmata ja omastas ligikaudu 5562 eurot. Naine samas ametis enam ei ole.

Pärnu linnavalitsuse meedianõuniku Teet Roosaare teatel töötas süüdistatav Ülejõe põhikooli toitlustusjuhina 2015. aasta 1. septembrist 2016. aasta detsembrini. Samal ajal korraldas ta toitlustamist Koidula gümnaasiumiski. Saanud teada, et toitlustusjuhti kahtlustatakse raha omastamises, vabastas Ülejõe põhikooli direktor Margus Veri ta 2016. aasta detsembris ametist.

Töötajate käitumise õiguspärasust kontrollib rae meedianõuniku jutu järgi koolijuht, kes kinnitab linnavalitsusse saadetavad aruanded. Aruannete põhjal ei olnud põhjust kõnealust naist kahtlustada. "Ka direktor oli tema tööga rahul, sest supid olid paksud ja toit kvaliteetne," sõnas Roosaar.

Roosaare sõnutsi sai omastamine võimalikuks, kuna kogu sularaha ei kantud kassaaparaadist läbi. "Igaüks, kes sellist asja märkab, võiks koolijuhti informeerida, et toitlustades ei tekiks arvele võtmata raha," lisas ta.

Kohus arutab süüdistust homme lühimenetluses.

Loe lisa: Koolist kadunud raha viis politseiuurimiseni

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles