Koolist kadunud raha viis politseiuurimiseni

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolisööklast kadunud raha tõttu sattus Ülejõe põhikooli toitlustusjuht politseiuurimise alla.
Koolisööklast kadunud raha tõttu sattus Ülejõe põhikooli toitlustusjuht politseiuurimise alla. Foto: Urmas Luik

Pärnu Ülejõe põhikooli toitlustusjuhina töötanud 47aastane Helena kaotas päevapealt töö ja sattus politseiuurimise alla, kui tekkis kahtlus, et naine on omastanud kooli puhvetist kassaraha.

Eelmise nädala keskel oli Ülejõe põhikoolis omajagu ärevust, kui majja ilmusid politseinikud ja viisid kaasa asutuse toitlustusjuhi, dokumendipakke ja arvuteid.

Niisuguse politseioperatsiooni tingisid kahtlustused, et kooli sööklast on kadunud raha ja selle taga võib olla toitlustusjuht.

Kui suure puudujäägi toitlustusjuht kooli puhvetis tekitas ja kui pikka aega ta võõrast raha väidetavalt enda taskusse pani, ei osanud Ülejõe põhikooli direktor Margus Veri öelda.

Räägitakse, et raha on kadunud selle kooliaasta algusest.

“Räägitakse, et raha on kadunud selle kooliaasta algusest, aga eks täpsemalt selgub politseiuurimisest,” lausus koolijuht, kelle sõnutsi lõpetas ta pärast kahtluse teket toitlustusjuhiga töösuhte.

Veri sõnutsi oli tal Helenaga vestlus ja naine kahetses juhtunut. Teguviisi põhjendusi koolijuht aga ei saanud.

Helena ei soovinud omastamiskahtlust Pärnu Postimehele kommenteerida.

Veri ei tea täpselt, kuidas juhtunu jälile jõuti. Tema arvates võis raha kadumist märgata mõni köögitööline. Prokuratuur ei avaldanud, kelle taotluse põhjal uurimist alustati.

Õpilaste toitlustamist juhtunu Veri väitel ei mõjuta. “Jagame toitlustusjuhi ülesanded teiste töötajate vahel ära. Kohe algab koolivaheaeg ja söökla töötajad saavad uue rolliga harjuda. Söömata kindlasti keegi ei jää,” ütles koolijuht.

Peale Ülejõe põhikooli korraldas kahtlusalune toitlustamist Koidula gümnaasiumis.

Prokuratuuri pressiesindaja Annely Ermi teatel on juhtunu uurimiseks alustatud menetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb omastamist. “Kuna menetlus on algusjärgus, siis rohkem selle sisu avaldada praegu võimalik ei ole,” lausus ta.

Menetlust korraldab keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ja juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles