Pärnus teeb muret elanike arvu vähenemine

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütli tänav Pärnus.
Rüütli tänav Pärnus. Foto: Ants Liigus

Pärnu elanike arv vähenes mullu ligi 700 inimese võrra ning vähenemine on jätkunud tänavugi.

Linnavõim peab noorte perede ärakolimise peamiseks põhjuseks lasteaiakohtade vähesust ja hiljuti drastiliselt kärbitud laste sünnitoetust. Sõimekohti lisandub juba aasta lõpuks ja sünnitoetus tõuseb järgmisest aastast neli korda, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Mai alguse seisuga elas Pärnus 42 709 inimest, aga aasta alguses oli neid 230 võrra rohkem. Näiteks aprillis sündis 32, aga suri 53 inimest. Pärnusse asus elama 72, aga ära kolis 127 inimest.

Kui arvestada, et lahkujad on valdavalt 30-40aastased, siis pole ime, et kahaneb ka üksikisiku tulumaksuna linna eelarvesse laekuv raha. Linnapea Toomas Kivimägi näeb elanike arvu vähenemise peamise põhjusena lasteaiakohtade vähesust, mis on probleemiks enamikus omavalitsustes.

"Miks täna ei olda valmis sinna väga palju investeerima, on see, et võib-olla viie aasta pärast on neid lasteaiakohti piisavalt," rääkis Kivimägi. "Pärnus oleme väga selgelt otsustanud kiirendada kahe sõimerühma loomist lasteaia Trall baasil, mis tähendaks seda, et veel selle aasta lõpul saab linn juurde 32 sõimekohta."

Teiseks noorte perede lahkumise põhjuseks peab Kivimägi laste sünnitoetuse vähendamist. Läksime kärpimisega liiale, tõdes ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles