Kihlepas valmivad umbrohugurmeeroad

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võilill. Foto on illustreeriv.
Võilill. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik

Võilill pole umbrohi, tõestab Pärnu linnas Kihlepa külas sel nädalavahetusel peetav pidu, mis juhatab külalised looduse juurde ja õpetab valmistama umbrohugurmeeroogi. Töö­tube juhendavad teiste hulgas meisterkokk Peeter Pihel ja taimetark Mercedes Merimaa, kelle algatusel läkski väike küla­koht mitu kevadet tagasi võililleusku.

Tervislikke ja kogukondlikke eluviise väärtustav võilillefestival on Pärnumaa maitsete aasta üks esimesi sündmusi, mille avapäeval toimub tavakohaselt ühtlasi kohalikku kalatoitu ja käsitööd tutvustav RäimeWest Lao sadamas, nii et huvilised jõuavad läbi sõita mõlemalt ürituselt.

Kihlepa külakeskuses tuleb laupäeval käsitöö-, toidu- ja taimelaat, ootavad õpitoad ja kontserdid, millel esinevad Hanila kapell, Audru naised, aga ka hõimlased Udmurtiast, nende hulgas Udmurdi ööbikuks nimetatud laulja Nadja Utkina.

Kaheksanda võilillefesti­vali teine päev on arutlus- ja loengukeskne. Loodusmatkade korraldaja Aivar Ruukel ja Mercedes Merimaa juhivad vestlusringi “Põlisrahvaste elutarkus. Arukus ja arulagedus”.

Füüsik Anatol Sügis ja mitme raamatu autor Merimaa peavad loengu väekatest taimedest, mis sobivad toiduks ja kosutavad tervist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles