Laupäeval jäävad muuseumid ööselgi avatuks

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu on muuseumiöö raames plaanis linnaekskursioonidki.
Tänavu on muuseumiöö raames plaanis linnaekskursioonidki. Foto: Urmas Luik

Sellel laupäeval on võimalik muuseume öötundidelgi külastada. Nimelt toimub üle-eestiline muuseumiöö, mil mäluasutused on nii Pärnumaal kui mujal avatud tavalisest kauem ja sissepääs kõigile tasuta.

Kogu Eestis osaleb muuseumiööl üle 200 muuseumi. Peale muuseumide on avatud kümned arhiivid, galeriid, mõisad ja kirikud. Sel aastal on plaanis linnaekskursioonidki, mis kutsuvad avastama kultuuripärandit, millest iga päev mööda kõnnime. Pärnus viivad giidid huvilised hilisõhtusele tuurile.

Korraldajad panevad muuseumiöö huvilistele südamele, et väiksemate muuseumide ­külastamiseks plaane tehes ­heidaksid huvilised pilgu peale ööprogrammile, sest pisemates asutustes on muuseumiööks või eriekskursioonideks ­sageli vaja end kirja panna.

Muuseumiööst võtavad osa nii traditsioonilised muuseumid kui Pärnu giidide ühing ja Ammende villa. Pärnu vanalinnas avab uksed ka kaks üheöömuuseumi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles