Video ja galerii: 2000 last marssis Pärnumaa laulupeole

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ligemale 2000 lasteaia- ja koolilast marssis täna pärastlõunal hõisete ja üles võetud viisijuppide saatel Koidula pargist piki Rüütli tänavat Vallikääru kahetunnisele laulupeole.

Väikesed laulupeolised meisterdasid läheneva Eesti lipu päeva puhul ise lipud, mida rongkäigus lehvitati. Lippudest sünnib näitus, mida näeb hiljem Pärnu hansapäevadel.

Pärnumaa tänavuse laste laulupidu kannab nime „Õnn on peidus minu kodus”. Selliste sõnadega loo kirjutasid ürituseks kohalikud muusikaõpetajad Ester Murrand ja Margrit Kits.

Igal maakonna laste laulupeol on osalejaid palade vahel lõbustanud mõni vahva tegelane ja tänavu tulevad külla klounid Piip ja Tuut. Laulupeol astuvad üles kohalik noortebänd The Snaps ning pärimus- ja rahvamuusikaansamblid Pernu Läte ja Cantelo.

Ürituse lavastusliku-kujundusliku poole autorid on Mart ja Tiina Tõnismäe, korralduse ja tehnilise teostuse eest kannavad hoolt Hilja Vainula, Kalli Rõõmussaare, Kristel Ernits, Alli Põrk ja Pärnumaa rahvakultuuri keskselts.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles