Ringraja arendaja e-pood sattus musta nimekirja

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvuti.
Arvuti. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Pärnumaal Audru ringrada haldava MTÜ A2 Racingu juhi Andres Halli veebipood sattus tarbijakaitseameti musta nimekirja.

Halli juhitud osaühingu Autostore e-pood autostore.ee, mis müüb autode varuosi, tarvikuid ja tööriistu, pole tarbijakaitseameti teatel registreeritud majandustegevuse registris jaekauplejana.

Tarbijakaitseameti e-poodide mustas nimekirjas on kuus kauplejat. Majandustegevuse registrisse jaekauplejana registreerimata jätmise eest on tarbijakaitseameti mustas nimekirjas veel veebikauplused beautyshop.ee, superpood.ee, parfymeexpress.ee ja dreams.ee.

Puudulike kontaktandmete ja tellimustingimuste tõttu on musta nimekirja kantud e-pood midagihead.com.

E-kauplus peab olema registreeritud majandustegevuse registris jaekauplejana. Registreerimisel tuleb märkida end e-kaubandusega tegelejaks ja tuua välja e-kaupluse veebiaadress.

Majandustegevuse registris registreeritakse ettevõtjaid, kes tegutsevad erinõuetega tegevusaladel. See tegevusala on majandustegevuse valdkond, kus tegutsemiseks on seaduse alusel vaja majandustegevuse registri registreeringut või tegevusluba.

Tarbijakaitseameti sõnutsi peaks majandustegevuse registris jaekauplejana registreerimise nõude eiramine tegema sellise veebipoe kliendid ettevaatlikuks.

Et e-kauplus oleks usaldusväärne, peaks tarbijakaitseameti hinnangul olema veebipoe lehel kirjas ettevõtte nimi, asukoht, e-posti aadress ja telefoninumber, kuhu probleemide puhul saab pöörduda; kauba lõpphind ja saatmiskulud; tellimuse tühistamise ja toote tagastamise tingimused; pretensiooni esitamise õiguse ja/või garantii tingimused; kui kaua võtab aega kauba kohalejõudmine; kes on vastutav tagastamiskulude kandmise eest; millistel eesmärkidel töödeldakse klientide isikuandmeid ja kellele on e-kauplejal õigus andmeid edastada.

Nõudeid mittetäitnud e-kaupluste nimekiri on üleval seni, kuni e-kaupleja on teavitanud tarbijakaitseametit puuduste kõrvaldamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles