Kodu & Aia ühe võitjana troonib Vango talu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirja Kodu & Aed “Aasta kodu 2010” konkursil võitis parima õueruumi kujunduse Vango puhketalu.
Ajakirja Kodu & Aed “Aasta kodu 2010” konkursil võitis parima õueruumi kujunduse Vango puhketalu. Foto: Silvia Paluoja

Ajakirja Kodu & Aed parima õueruumi preemia pälvis Vango puhketalu, mis asub Marina külas Saarde vallas, selleaastane “Kodu kauniks” võistluse tähtaeg on 1. juuli.

Aasta huvitavamad kodud selgitab ajakiri välja kodudest ja aedadest saadetud fotode põhjal ja auhindab finaali jõudnuid. Tunnustades parimaid kodu- ja sisekujundusi, tutvustab väljaanne järgimist väärivaid mõtteid oma lugejatele.

Tänavu valib ajakiri taas aasta kodu ja aasta aia, aga ka parima noore kodu, noore aia, ökokodu, parima värvilahenduse, vannitoa ja õueruumi. Auhinnafond on 18 300 eurot, võistlusel osalenud saavad kingituse ja kutsutakse sügisel vastuvõtule. Mõlema peapreemia suurus on 2500 eurot.

Aasta kodu auhinda annab 11. aastat välja Swedbank. Aasta aia auhinna taga on aga esimest korda Eesti firma Evelekt kaubamärk Garden4You.

Eesti ainsat professionaalset aiandusauhinda, aiakultuuri edendamise preemiat, annab välja Hansaplant, selle vääriliste kohta ootab Kodu & Aed üldsuse abiga ettepanekuid.

Esimest korda annab konkursi korraldaja koostöös Lutheri stuudioga välja disainiauhinda, tunnustamaks parimat omatehtud majapidamis- või mööblieset.

Ajakirja toimetus ootab juunis osavõtusoove ja ettepanekuid tunnustust väärivate kodude ja aedade kohta, mööndes, et kuna eestlane on loomult põhjendamatult tagasihoidlik, olgu teavitamisel hakkajad sugulased, sõbrad, kaaskondsed.

“Aasta kodu” konkursi mulluste võitjate hulgas oli Pärnumaalt vaid Vango talu, enamik tunnustusest jagus pealinna koduomanikele.

Vango talu pererahvas Õnne ja Jüri Vainukivi on 1648. aastal Laiksaare metsa rajatud koha muutnud maaliliseks puhke- ja turismikohaks, mis sobitub suurepäraselt ümbrusega. Ligemale kümnel hektaril asuvad stiilsed palkmajad, saun, ait, elamu, mida ilmestavad õuehaljastuses esile toodud vanaaegsed tarbeesemed ja tööriistad ning lopsakad talulilled.

Pärnumaa kodukaunistamise toimkond tunnistas Vango talu konkursi “Eesti kaunis kodu 2008” üheks võitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles