Konstantin Pätsi matmiskohta Venemaal püstitati mälestusrist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimene president Konstantin Päts.
Eesti esimene president Konstantin Päts. Foto: kool.ee

Venemaa Tveri oblasti Buraševo külavanema Sergei Rožkovi initsiatiivil pandi kohalikul kalmistul mälestusrist kohta, kuhu 1956. aastal maeti sealses psühhiaatriahaiglas surnud Eesti esimene president Konstantin Päts, kirjutab Eesti Päevaleht.

Mälestusristil on tekst: "Siin puhkas Eesti esimene president Konstantin Päts – 23.02.1874–18.01.1956 –, kes viibis ravil Litvinovi-nimelises psühhiaatriahaiglas nr 1. 1990. aastal maeti presidendi põrm ümber kodumaale Tallinna.".

Rožkov ütles kohalikule ajalehele, et hoolimata Venemaa ja Eesti poliitilistest erimeelsustest on hädavajalik hoida ja tugevdada sõprussidemeid eri rahvustest inimeste vahel.

Tveri eestlaste juhi Elmar Aljase sõnul oli Pätsi hauale risti paigaldamine lihtsate inimeste lahke suhtumine pigem sellesse inimesse, mitte kui presidenti.  Tveri eestlaste seltsi kuulub üle 20 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles