Südalinna uberikud pakuvad ametite pingutustest hoolimata kodututele peavarju

Krismar Rosin
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutud Rüütli tänava majas 22 skvattimas.
Kodutud Rüütli tänava majas 22 skvattimas. Foto: Erakogu

Esmapäeval sai Pärnu Postimees järjekordse mureliku vihje, et linnaelanikku häirivad Rüütli 22 majas magavad kodutud. Sekkunud on õiguskantslergi.

Rüütli 20/22 kohta esitas õiguskantsler Ülle Madise juuni lõpus linnavalitsusele ja muinsuskaitseametile järelepäringu, millele veel ei ole saadud vastust. Aega on vastata septembri alguseni.

“3. septembriks koostame kantseleile selgituse, mis kirjeldab selle juhtumi asjaolusid ja menetluste tulemusi. Kindlasti esitame lahendusettepanekud,” kommenteeris muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektor Nele Rent.

Kodutud Rüütli tänava majas 22 skvattimas.
Kodutud Rüütli tänava majas 22 skvattimas. Foto: Erakogu

Õiguskantsleri kantselei kommunikatsioonijuht Janek Luts ütles, et õiguskantsler kujundab seisukoha, kui vajalik teave on kogutud ja analüüsitud.

“Minu poole pole keegi pöördunud,” kommenteeris majade eelmine omanik, Bastioni moefirma üles ehitanud Indrek Stahl. Praegu kuuluvad kinnistud ta emale. Ometi on Stahl tuleviku suhtes lootusrikas. “Võib-olla leian ostja.”

Pidevalt on neil kinnistutel probleeme kodututega. Rüütli 20 ja 22 ootavad kokkukukkumist, sest omanik ja muinsuskaitse ei leia ühist keelt, kuidas ajalooliste hoonetega edasi toimida.

Stahl ei ole jõudnud muinsuskaitsega kokkuleppele juurdeehitatavate ruutmeetrite ega olemasolevate hoonete säilitamise suhtes ja iga päevaga muutub majade olukord aina kehvemaks.

 

Rüütli 22.
Rüütli 22. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles