Pärnus rooli tagant joobega tabatud parlamendiliige pani toime mitu liiklusrikkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna.
Margus Tsahkna. Foto: Peeter Langovits.

Kui riigikogu Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv saadik Margus Tsahkna teatas möödunud nädalavahetusel avalikkusele, et politsei tabas ta Pärnus autoroolis olles alkoholi tarvitamise jääknähtudega, siis tegelikult tuvastas politsei Tsahknal alkoholijoobe ja veel mitu liiklusrikkumist.

Kui Tsahkna väitel näitas alkomeeter tal laupäeval 0,28promillist joovet, siis tegelikult oli joobe suurus BNSi andmetel 0,28 milligrammi liitri väljahingatava õhtu kohta, mis teeb promillides näiduks üle 0,5.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht kinnitas BNSile, et Tsahknal tuvastati alkoholijoove. "Tsahknal tuvastati alkoholi lubatud piirmäära ületamine, samuti eiras ta liiklusmärgi "Sissesõidukeeld" nõudeid ning tema autol oli läbimata kohustuslik tehnoülevaatus," ütles Tammeleht. Ta lisas, et politsei käivitas Tsahkna suhtes väärteomenetluse.

Tsahkna ütles laupäeval BNSile, et politsei tuvastas tal alkomeetriga 0,28promillise jääknähu. me sõnutsi oli tegemist tavapärase suveõhtu tähistamisega, kuid ta ei soovinud täpsustada, mida ta varem joonud oli ja kelle juures ta suveõhtut veetis. Poliitiku kinnitusel tundis ta ennast laupäeva hommikul oma auto rooli istudes täiesti kainena ja alkomeetri näit tuli talle üllatusena.

Tsahkna märkis, et politsei ei ole talle veel karistust määranud, kuid ta otsustas oma vahelejäämise ise avalikuks teha Facebooki kontole tehtud sissekandes.

Tsahkna nentis, et kahetseb juhtunut siiralt, kuid töö jätkamist riigikogus see tema sõnutsi ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles