Pärnu jõel kihutasid võistu lappajad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lappajate võidusõit Pärnu jõel.
Lappajate võidusõit Pärnu jõel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pühapäeva õhtul toimus veefestivali Watergate raames Pärnu jõel kaluripaatide ehk lappajate võidusõit, millest võttis osa kokku kuus kaluripaati.

Lõbus võistlus sai alguse Vallkääru ja jõe ristumiskohas ja osalejad pidid sõitma jõele paigutatud poide ümber kolm ringi. Publikut oli kesklinna kaile kogunenud võistlust jälgima hulganisti. Lappajate kihutamist kaedi ka kahelt vanaaegselt puupurjekalt.

Sellal kui viis mõõduka kiirusega kalapaati jõudsid esimesest ringist pisut rohkem kui pool läbi sõita, kihutas AS Japsile kuuluv kaasaegne kaluripaat juba lõpujoone suunas. Kapten Veiko Paulbergi juhitud 200 hobujõuline alus arendab kiirust koguni kuni 70 kilomeetrit tunnis ja mõjus teiste paatide kõrval kui kiirkaater.

Et kiire veesõiduk teiste alustega samasse paadiklassi ei kuulunud, hinnati kohtunike poolt tubli meeskond eripreemia vääriliseks.

Tublide lappajate meeskondi tunnustati Vallikääru laval. Esimese koha sai kapten Kalevi Lauri juhitud võistkond, teise koha pälvis kapten Rauno Trillingu ja kolmanda koha Aivar Mangu paatkonnad. Lohutusauhind kuulus kapten Aino Mango meeskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles