Pärnus vahetub 1. juulist parkimiskorraldaja

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1. juulist hakkab Pärnus tasulist parkimist korraldama osaühing Pärnu Haldusteenused.
1. juulist hakkab Pärnus tasulist parkimist korraldama osaühing Pärnu Haldusteenused. Foto: Ants Liigus

Homsest on tasulise parkimise korraldamise, parkimispiletite müügi ja viivistasude määramise õigus Pärnu linnas vaid OÜ Pärnu Haldusteenustel. Suuri muudatusi liiklejaile parkimiskorraldaja vahetus kaasa ei too.

Parkimiskorraldaja muutus ei too muudatusi tasulises parkimisalas. Tasuline parkimisala Pärnu linna haldusterritooriumil on kesklinna piirkond (mobiilsideoperaatori kaudu parkimistasu maksmisel on nimetatud parkimistsooni nimeks „Pärnu“) ja ranna piirkond (mobiilsideoperaatori kaudu parkimistasu maksmisel on nimetatud parkimistsooni nimeks „Rand“), teatas Pärnu linnavalitsuse välissuhete- ja protokollinõunik Anu Juurma-Saks.

Kesklinnas on parkimine tasuline tööpäeviti piirkonniti 8-18 või 8-14. Ranna piirkonnas on parkimine tasuline 1. juunist 31. augustini iga päev 10-19.

Kui mootorsõiduki juht on parkimise algusaja kirjalikult või parkimiskella abil teada andnud, siis tekib parkimistasu tasumise kohustus teater Endla esisel parkimisplatsil kolme tunni möödumisel, Kesklinna piirkonnas  60 minuti möödumisel ja Ranna piirkonnas 30 minuti parkimise alustamise hetkest. Kirjalik teade või parkimiskell peab olema paigaldatud mootorsõiduki esiklaasile või armatuurlauale nii, et väljastpoolt mootorsõidukit oleks võimalik tuvastada teate sisu või parkimiskella näit. Tasuta saavad terves Pärnus parkida mootorrattad.

Parkimispileti saab osta automaadist või käsimüügist ning võimalik on mobiilne parkimine. Käsimüügi pileteid müüvad OÜ Haldusteenuste töötajad, infopunktid ja R-Kioskid.

Ettevõtjad, kes tunnevad huvi klientide mugavamaks ja paremaks teenindamiseks, saavad sõlmida osaühinguga Pärnu Haldusteenused piletite müügilepingu. Leping võimaldab parkimispileteid otse müüa. Ettevõtjate küsimustele vastab osaühingu Pärnu Haldusteenused müügijuht Tamara Roosipuu.

Kesklinna piirkonna ühe tunni parkimistasu 0,95 eurot. Hind kehtib nii mobiilsideoperaatori kaudu parkimistasu tasumisel kui ka parkimisautomaadist pileti ostmisel. Käsimüügist ostetud pileti hind on üks euro ja see kehtib üks tund. Kesklinnas parkides maksab päevapilet 3.60 eurot. Ka mobiilsideoperaatori kaudu parkimistasu tasumisel on üheks päevaks parkimise hinnaks 3.60 eurot. Kesklinna piirkonna tunni ja päevapilet Ranna piirkonnas ei kehti.

Ranna piirkonnas üks tund parkimist maksab 3.20 eurot. Seda nii mobiilsideoperaatori kaudu parkimistasu tasumisel kui parkimisautomaadist ning käsimüügist piletit ostes.

Parkimistasu päeva tasumäär Ranna piirkonnas on 9.60 eurot. Ranna piirkonnas lunastatud tunni ja päevapilet kehtib ka Kesklinna piirkonnas.

Aastase tähtajaga parkimisluba saab osta elektroonselt osaühingu Pärnu Haldusteenused kodulehe kaudu või Pärnu linnavalitsusest.  

Enne 1. juulit ostetud piletid ja parkimisload kehtivad edasi.

Parkimine tasulisse parkimisalasse ilma parkimistasu maksmata läheb maksma 30.68 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles