Juunis sündis rekordarv lapsi

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Võib öelda, et lapsevanemad valisid Pärnumaal ja Pärnu linnas tänavu oma laste sünnikuuks juuni. Sündis 105 last, mis on viimase paari aasta rekord.

Ilmale tuli 47 poissi ja 58 tüdrukut. Sealhulgas registreeriti neli kaksikutepaari, neist kolmele pandi nimi Pärnu maavalitsuses ja ühele Halinga vallas.

Pärnu maavalitsuses registreeriti 57 lapse sünd ja maaomavalitsustes nägi kõige rohkem lapsi ilmavalgust Paikuse vallas – seitse. Halinga vallas ja Vändra alevis sündis viis last.

Kui käesolev aasta algas märgatava langusega ning esimesel viiel kuul jäi sündide arv 56 ja 78 vahele kuus, siis poolaasta viimane kuu tõi rõõmusõnumi, tõdes Pärnu maavalitsuse rahvastikutoimingute talituse juhataja Liis Rausk.

Viimati sündis üle 100 lapse ühes kuus 2009. aastal: märtsis 112 ja augustis 102 last. 2010. aastal jäi sündide arv kõigil kuudel alla 100 ehk 70–80 sünni kanti.

Tänavu esimese kuue kuu kokkuvõttes näitab sündimus Pärnumaal siiski langust. Mullu sündis esimesel poolaastal 69–95 last kuus ja poolaastal kokku 497 last. Käesoleval aastal on see arv 442.

Tänavu juunis registreeriti 93 surma, neist 36 olid mehed ja 57 naised. Mullu juunis suri Pärnu maakonnas 66 inimest.

Juunis registreeriti 29 ja lahutati üheksa abielu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles