Pärnus peibutab langevarjureid "Parasummer"

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma elu esimese langevarjuhüppe tegi muusik Stig Rästa.
Oma elu esimese langevarjuhüppe tegi muusik Stig Rästa. Foto: Jüri Panga / Eesti Langervarjuklubi

Pärnus Eesti langevarjuklubi korraldataval "Parasummeril" osaleb tänavu enam kui sadakond langevarjurit, kelle kõrval tegi esmaspäeval oma elu esimese langevarjuhüppe muusik Stig Rästa.

Pärnus juba 12. korda toimuval "Parasummeril" on aastatega tekkinud mitu traditsiooni. Üks viimaseid on, et mõnele tuntud inimesele pakutakse võimalust sooritada oma esimene langevarjuhüpe, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

Eelmisel aastal sadas koos instruktoriga taevast alla välisminister Urmas Paet, tänavu oli instruktor Toomas Taltsi kaaslaseks laulja Stig Rästa.

Langevarjuhüpe on paljudele suur eneseületamine ja kõik ei olegi selleks suutelised. Maandumise järel tõstis aga Stig Rästa pöidlad püsti - hüpe läks korda.

"Uskumatu tunne oli! Istud üks hetk lennukis ja teine hetk juba hüppad sealt välja. See on sõnulseletamatu, seda peaks proovima kindlasti, nii äge," ei hoidnud Rästa vaimustust vaka all.

"Parasummer", mille ajal kipub päike sageli liigagi palav olema, on aasta-aastalt kasvanud. Tänavu osaleb sellel juba üle 120 langevarjuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles