Pärnu linnapea palk on Tallinna omast suurem

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi Pärnu linnavalitsus on töötajate palka kärpinud, pole linnavolikogu aastaid linnapea ja abilinnapeade sissetulekut märkimisväärselt muutnud.
Kuigi Pärnu linnavalitsus on töötajate palka kärpinud, pole linnavolikogu aastaid linnapea ja abilinnapeade sissetulekut märkimisväärselt muutnud. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnapea Toomas Kivimägi ametipalk on suurem kui Tallinna linnapeal Edgar Savisaarel või Tartu linnapeal Urmas Kruusel, selgub Riigi Teatajas avaldatud majanduslike huvide deklaratsioonidest.

Kivimägi palk on koos esindustasuga 3451 eurot kuus. Savisaare kuupalgaks on 3286, Kruusel 3195 eurot.

Linnajuhtide palk jäi samaks

Pärnu linnapea palk on Tallinna linnapea palgast suurem olnud juba eelmise linnapea Mart Viisitamme ajast. Kuigi linnavalitsus on kõigi linna eelarvest sõltuvate inimeste töötasu kärpinud, pole linnapea ja abilinnapeade ametipalk samas tempos langenud. Linnapeal lisandub ametipalgale veel 20 protsendi suurune esindustasu.

Erinevalt Savisaarest ja Kruusest ei pea Kivimägi eluaseme- ega muude laenude pärast muretsema. 2001. aastal andis Pärnu linn talle ranna rajoonis Tulbi tänaval asuva maja hoonestusõiguse, mille eest maksab Kivimägi igal aastal linnale 6000 krooni (383 euro) suurust hoonestusõiguse tasu.

Kivimägi, Savisaar ja Kruuse on ainsad, kes Eesti linnapeadest üle 3000 euro kuus teenivad. Kuigi Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov on suutnud endale kombineerida kolm lisatasu ja Maardu linnapea Georgi Bõstrovi lisatasu ulatub veerandini palgast, on nende ametipalk vastavalt 2761 ja 2900 eurot.

Kõige vähem teenib Lavassaare vallavanem

Valdava enamuse linnapeade ja vallavanemate ametipalk jääb 1000 ja 2000 euro vahele. Üle 2000 euro teenivad peale Kohtla-Järve ja Maardu linnapea veel Narva, Saue, Loksa, Keila, Rakvere, Viljandi ja Sillamäe omavalitsusjuhid, kuid näiteks Valga, Kuressaare, Võru, Jõgeva ja Haapsalu linnapea palk on väiksem kui 2000 eurot.

Pärnumaa omavalitsusjuhtidest teenib ainsana üle 2000 euro Paikuse vallavanem Kuno Erkmann, kelle kuupalk on 2204 eurot. Tema kolleeg, Lavassaare vallavanem Ene Täht peab leppima poole väiksema ehk 1035 euro suuruse ametipalgaga.

Audru vallavanema Margus Joonase kuupalgaks on 1851, Halinga vallavanema Ülle Vapperi kuupalgaks 1790, Saarde vallavanema Kalle Songa kuupalgaks 1668 ja Sauga vallavanema Vello Tiidermanni kuupalgaks 1517 eurot. Teiste Pärnumaa vallavanemate ametipalk jääb alla selle.

Vallavolikogude esimehed oma volikogu esimehe tasu suurust deklareerinud ei ole. Pärnu linnavolikogu esimehe hüvitis on 799 eurot (12 500 krooni) kuus, millele lisandub 255 euro (4000 krooni) suurune autokompensatsioon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles