Noored akordionistid kohtuvad Kihnus

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akordionistide suvelaagri korraldaja Kristel Laas.
Akordionistide suvelaagri korraldaja Kristel Laas. Foto: Urmas Luik

Tänasest neljapäevani toimub Kihnus Eesti akordioniliidu korraldatud XIV akordionistide suvelaager, kus osalejad tulevad kokku Eesti muusikakoolidest.

Suvelaagrist võtab osa 40 akordioniõpilast ja kaheksa õpetajat Türilt, Arukülast, Jõelähtmelt, Tallinast, Tabasalust, Märjamaalt, Võrust, Koselt, Kuusalust, Sakust ja Tartust.

Laagris soovitakse akordioniõpilastele pakkuda võimalust mängida akordioniorkestris. Korraga töötab laagris kaks niisugust orkestrit: muusikakooli noorem aste ning vanem aste ja lisa-aasta õppijad, kuhu on liidetud veel keskastme eelõppe õpilased.

Orkestripalad on enne selgeks õpitud, kohapeal harjutatakse kokkumängu.

Orkestreid dirigeerivad Kristel Laas Tallinna muusikakoolist ja Cathlen Haugas Urvaste koolist.

Samuti saavad kõik soovijad individuaal- ja ansamblitunde tunnustatud akordioniõpetajatelt Tiina Väljalt ja Aivi Tilgalt.

Laagris tutvuvad noored Kihnu ja selle traditsioonidega: punuvad südamepaelu ja imetlevad vaadet Kihnu tuletornist.

Noorte akordionistide kokkutulek kulmineerub suure tasuta kontserdiga Kihnus Kurase talu õuel 19. juulil, mil publiku ette astuvad nii orkestrid, solistid kui ansamblid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles