Piltuudis: surve lõi keset sõiduteed kaevudel kaaned pealt

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surve lõi Pärnus Rääma ja Raba tänava ristmikul kaevudel kaaned pealt.
Surve lõi Pärnus Rääma ja Raba tänava ristmikul kaevudel kaaned pealt. Foto: Kevin Anderson

Eile päratlõunal haigutasid Pärnus Rääma ja Raba tänava ristmikul keset sõiduteed lahtised reoveetrassi kaevud, millelt surve kaaned pealt ära lõi.

Kella 17 paiku käisid kohal ASi Pärnu Vesi töömehed, kes kaevud sulgesid.

Pärnu Vee tootmisdirektor Lembitu Merdiku sõnutsi olid kaevukaaned pealt ära ASi Merko ehitataval Sindi-Pärnu reovee survetrassil.

„Ilmselt oli surve pumplatega seotud,“ arvas ta. „Tuleb uurida, kust surve sinna sisse sai.“

AS Merko Infra välisvõrkude osakonna juhataja Leino Lootuse sõnutsi AS Merko Infra viis eile läbi Sindi-Pärnu kanalisatsiooni survetorustiku katsetamise vastavalt omanikupoolse järelvalve teostaja juhistele.

“Pärast edukat surveproovi andis järelvalve teostaja korralduse kanalisatsioonist rõhk maha võtta just linna poolse siibri kaudu. Tööde juhataja hoiatas, et sellega võib kaasneda torusse ja kaevudesse jäänud vee paiskumine välja, kuid järelevalve jäi endale kindlaks,” seletas Lootus. “Pärast siibri avamist õhu vool paiskas ära kolme järgneva kanalisatsioonikaevude luugid ja purskas välja vee jääke. Pärnu Vesi reageeris kiirelt ja poole tunni jooksul paigaldati kaevu kaaned tagasi.”

Kanalisatsiooni edasise tavapärase kasutuse käigus niisugust asja Lootuse kinitusel juhtuda ei saa, kuna rõhk torus ei hakka olema nii suur kui katse ajal (6 bari) ja seal hakkab voolama heitvesi, mitte suruõhk.

“Tegemist oli lihtsalt ebaõnnestunud juhistega järelevalve teostaja poolt,” märkis ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles