Hapukurgist saab festivali kangelane

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teist aastat järjest toimub sel laupäeval Tahkuranna vallas Tahku Tare juures hapukurgifestival.

Käsitöö, kala ja kurk on rannarahva kaaslasteks olnud juba sajandeid. Selleks, et need kolm lahutamatut sõna ja sellel alal tegemised ei lõpeks kunagi, toimubki hapukurgifestival, kus kaubeldakse kurgi, kala ja käsitööga.

Rannaäärsed perenaised jagavad festivalil huvilistele oskusteavet kurgi kiirhapendamise, soolamise, marineerimise ja muude menetlemisviiside kohta.

Kõik huvilised saavad osaleda omavalmistatud hoidiste konkursil, mille võitja pälvib tiitli „Parim maitse 2011“.

MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu korraldab festivali raames õpitube kalasupi ja räimeburgeri tegemisest, kala rookimist ning aitab lastel paate meisterdada.

Õpitoas „Kurk-kala tänapäevases variandis“ räägivad toiduvalmistamise kutseõpetajad ja ajakirja Maakodu toidurubriigi autorid Anne Kersna ja Liis Animägi tänavustest toidutrendidest, kurkide marinaadide maitsete küllastamise võimalustest, marineeritud kurkide kasutamise võimalustest toiduvalmistamisel, hoidiste disainimisest, aga ka traditsiooniliste kalatoitude serveerimisest põnevate lisanditega.

Pärast õpituba saab igaüks Kersnalt ja Animägilt personaalset nõu küsida. Nõuandeid jagab ka festivali mulluse parima maitse tiitli omanik Inge Must.

Elvi Kreegi, Kalmer Metsaoru, Jaan Akkermanni ja Renate Linnu juhendamisel tõmmatakse käima jututoad kurgist, kalast ja käsitööst. Mengelid & Co teeb festivalil meistritoa “Kurk, sa vana vigurivänt”.

Kuuldemängus “Kurgimüüja memuaarid” saavad huvilised aimu kuulsa kurgi saamisloost.

Käsitöö õpikambrites saab proovida siidimaali, kangakudumist, villa kraasimist ja muudki põnevat. Laste meistritoas tehakse näomaalinguid.

Terve päeva jooksul võib hapukurgifestivalil laval näha lauljaid ja tantsijaid nii lähemalt kui kaugelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles