Surve lõi sõiduteel kaevudel kaaned pealt

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva pärastlõunal lendasid Pärnus Rääma ja Raba tänava ristmikul kanalisatsioonikaevudel kaaned pealt.
Teisipäeva pärastlõunal lendasid Pärnus Rääma ja Raba tänava ristmikul kanalisatsioonikaevudel kaaned pealt. Foto: Andreas Kajastu

Teisipäeva päratlõunal haigutasid Pärnus Rääma ja Raba tänava ristmikul keset sõiduteed lahtised reoveetorustiku kaevud, millelt surve kaaned pealt lõi.

Kella 17 paiku käisid kohal AS Pärnu Vee töömehed, kes kaevud sulgesid.

Pärnu Vee tootmisdirektori Lembitu Merdiku sõnade kohaselt olid kaevukaaned pealt ära Merko ehitataval Sindi-Pärnu reovee survetorustikul.

„Ilmselt oli surve pumplatega seotud,“ arvas ta. „Tuleb uurida, kust surve sinna sisse sai.“

AS Merko Infra välisvõrkude osakonna juhataja Leino Lootuse sõnutsi tegi AS Merko Infra Sindi-Pärnu kanalisatsiooni survetorustiku katsetamise vastavalt omanikupoolse järelevalve teostaja juhistele.

“Pärast edukat surveproovi andis järelevalve teostaja korralduse kanalisatsioonist rõhk maha võtta just linnapoolse siibri kaudu. Töödejuhataja hoiatas, et sellega võib kaasneda torusse ja kaevudesse jäänud vee väljapaiskumine, kuid järelevalve jäi endale kindlaks,” seletas Lootus. “Pärast siibri avamist paiskas õhuvool eemale kolme järgneva kanalisatsioonikaevu luugid ja purskas välja veejääke. Pärnu Vesi reageeris kiiresti ja poole tunni jooksul pandi kaevukaaned tagasi.”

Kanalisatsiooni edasise tavapärase kasutuse käigus niisugust asja Lootuse kinnitusel juhtuda ei saa, sest rõhk torus ei hakka olema nii suur kui katse ajal (6 bari) ja seal hakkab voolama heitvesi, mitte suruõhk.

“Tegemist oli lihtsalt ebaõnnestunud juhistega järelevalve teostaja poolt,” märkis Leino Lootus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles