Kloostrite kodus oli 1017 alkoholipudelit

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Klooster ja tema perekonna garaaž, kust maksumärgita alkoholipudelid leiti.
Jaan Klooster ja tema perekonna garaaž, kust maksumärgita alkoholipudelid leiti. Foto: Ants Liigus, Henn Soodla

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Pärnu linnavolikogu aseesimehe Epp Kloostri abikaasat Jaan Kloostrit 1,5 miljoni krooni suuruses käibemaksupettuses, Kloostrite kodust leiti 1017 pudelit maksumärgita alkoholi.

Pärnu maakohus hakkab 22. septembril arutama kriminaalasja, milles prokuratuur süüdistab OÜ Kokteil JK omanikku Jaan Kloostrit ja ettevõtet selles, et Kokteil JK käibemaksudeklaratsioonides esitati maksustamisperioodi 2008 jaanuar kuni 2009 detsember kohta valeandmeid, kasutades selleks reaalseid majandustehinguid mittekajastavaid arveid. Selle tulemusel jäeti süüdistuse kohaselt Eesti Vabariigile maksmata käibemaksu summas 1 536 834 krooni.

Nii suveniir- kui pooleliitrised pudelid

Samuti on Jaan Kloostrile esitatud süüdistus, et ta hoidis oma elukohas suures koguses maksumärgistamata alkoholi. Läbiotsimisel leiti Kloostrite kodust Räämalt 1017 pudelit kangeid alkohoolseid jooke. Pudelite maht ulatus 0,1 liitrist 0,5 liitrini, nii suveniir- kui pooleliitrisi pudeleid oli sadades.

Karistusseadustiku järgi süüdistatakse Jaan Kloostrit alkoholi käitlemise korra rikkumises ja maksude tasumisest hoidumises suures ulatuses. Mõlema teo eest võib karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. Maksude tasumisest kõrvalehoidmise süüdistus on esitatud ka ettevõttele, mida võib ähvardada rahaline karistus.

Jaan Klooster eile telefonile ei vastanud, kuid kohtuasja arutamine üldmenetluses näitab, et ta pole süüdistustega nõustunud. Aasta alguses ütles Jaan Klooster Pärnu Postimehele, et ta on enda vastu esitatud süüdistused vaidlustanud.

“Mul on kodus konjakit, mis on 30 aastat vana ja millel pole maksumärki,” ütles Jaan Klooster jaanuaris. “Leian, et mul võib olla kodus mida iganes ja te ei peagi teadma, kui palju ja mida.”

Kokteil JK-le kuulub Pärnus Kuninga tänaval asuv alkoholikauplus. Läinud aasta märtsis, kui Kloostrite kodu läbi otsiti, oli kodune aadress märgitud Kokteil JK juriidiliseks aadressiks.

Mille eest poliitik vastutab?

Epp Kloostri sõnutsi ei teadnud ta vaidlusalusest alkoholist enne läbiotsimist midagi ega ole seda kunagi näinud. Läbiotsimise ajal oli naine Norras ja sai juhtunust teada tagantjärele.

1017 maksumärgita alkoholipudelit leiti puukuurist, mida Jaan Klooster garaažina kasutab. Kui kaua need seal olid olnud ja millal Epp Klooster kuuris viimati käis, pole teada.

Sotsiaaldemokraat Epp Klooster kuulub Pärnu linnavolikogusse ja on valitud volikogu aseesimeheks. Sotsid, IRL, Reformierakond ja Toomas Kivimägi valimisliit moodustavad Pärnu praeguse võimuliidu, mille kujundada on linna alkoholipoliitika.

Epp Klooster töötab Pärnu maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhatajana. See osakond korraldab maavalitsuse haridus-, noorsoo-, kultuuri-, spordi-, sotsiaal- ja tervishoiualaste ülesannete täitmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles