Eestimaal kuulutatakse välja jõulurahu

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõulurahu väljakuulutamine ning Toomapäeva tule- ja tantsuetendus Pärnu raekoja ees eelmisel aastal.
Jõulurahu väljakuulutamine ning Toomapäeva tule- ja tantsuetendus Pärnu raekoja ees eelmisel aastal. Foto: Ants Liigus

Täna, teisel advendil kell 16 kuulutab Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku peapiiskop Andres Põder Jõgeval välja üle-eestilise jõulurahu.

Jõulurahu kuulutamise eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu rahu tähtsusele iga inimese elus.

"Ühiskonna rahu ja stabiilsuse jaoks on vaja kinni hoida väärtustest ja juhtlõngadest, mis on pikemad kui 90 aastat. Jõulurahu on aastasadu kuulutatud. See on ka aktuaalne teema täna paljudes omavalitsustes," ütles peapiiskop Andres Põder, lisades, et häid traditsioone pole kunagi liiga palju.

Jõgeva linnapea Viktor Svjatõševi teatel tekkis jõulurahu kogu Eestile kuulutamise idee mõned aastad tagasi. "Hea sõna, hea tegu, hoolimine kaasinimesest, on kallim kõigest ilma peal. Niimoodi mõeldes ja käitudes, saame üheskoos muuta paremaks elu Eestimaal," ütles Svjatõšev.

Jõulurahu väljakuulutamine kogu Eestile leiab Jõgeval aset kolmandat aastat.

Pärnus kuulutatakse jõulurahu välja traditsiooniliselt vahetult enne jõule Toomapäeval raekoja parklas toimuva tule- ja tantsuetendusega, mis tänavu toimub 19. detsembril kell 16. 


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles