Eesti bussijuhid toetavad Pärnu kolleege

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homme kogunevad GoBusi töötajad maavalitsuse hoone ette kõnekoosolekule.
Homme kogunevad GoBusi töötajad maavalitsuse hoone ette kõnekoosolekule. Foto: Ants Liigus

Eile Tartus kogunenud Eestimaa bussijuhid ja lukksepad avaldasid toetust GoBus Pärnu töötajatele, kes homme kell 11 Pärnu maavalitsuse ees protestiaktsiooni korraldavad.


“Suurte ja vägevate masinvärgis on jalge alla tallatud korraliku töömehe huvid. Mehed, kes on sama tööd teinud püüdlikult ja hästi viimase 10-20 aasta jooksul on jäetud palja taeva alla. Paljud jäävad tööta, teiste tööstaaž katkestati asjatult ning uue tööandja juures kuid samal liinil ootab kogenud meest nüüd mõnitav katseaeg. Asjad ei tohi niiviisi käia,” seisab pärnakatele saadetud toetusavalduses.



Eesti bussjuhid ja lukksepad mõistsid hukka ettevõtete GoBus, Mulgi Reisid, MTG ja MK Reisid X tahtetuse tagada töölepingute automaatne üleminek uuele tööandjale vastavalt töölepingu seaduse paragrahvile 6. Koostöö puudumise ja vastastikuse konkureerimise ebaterved ilmingud maksavad nende sõnutsi täna kinni bussijuhid ja lukksepad ning nende ilmsüüta pereliikmed.



Pärnu maavanemale Toomas Kivimägile heideti toetusavalduses ette seda, et ta ei ei taganud piisavat kontrolli, et uued vedajad tõepoolest on täitnud transporditöötajate palkamisel üldkehtivat kollektiivlepingut. Eesti erinevate paikkondade transporditöötajail on selles suhtes sügavaid kahtlusi; ei üritanud oma autoriteediga veenda uusi vedajaid seniseid töölepinguid üle võtma või vähemalt uute lepingute sõlmimisel katseajast loobuma ja et ta pole kordagi tundnud huvi, mida transporditöötajad ise Pärnu maakonna ühistranspordist arvavad.



Kivimägi põhjalikku kommentaari sel teemal saab lugeda eile ilmunud Pärnu Postimehe arvamusküljelt.



“Transpordi ametiühing on olnud abiks töötajatele informatsiooni jagamisel ning koordineerimisel, et ettevõttevahetus kulgeks tööinimestele võimalikult valutult. Tulevikus nõuame transporditöötajate täielikku kaasamist avalike liinikonkursside kavandamisse ja korraldamisse nii Pärnus kui mujal Eestis,” lõppeb toetusavaldus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles