Bussijuhtide kõnekoosolek möödus rahulikult

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussijuhtide meeleavaldus Pärnus maavalitsuse hoone ees.
Bussijuhtide meeleavaldus Pärnus maavalitsuse hoone ees. Foto: Ants Liigus

Täna kella 11 kogunes Pärnu maavalitsuse ette poolsada GoBusi töötajat ja ametiühigu esindajat, kelle sõnum kollastel loosungitel oli “Märka inimest.”, “Ärge kiusake bussijuhte”, “Jään töötuks”.


GoBus Pärnu töötajate usaldusisik Igor Ivantšikov möönis, et ametiühing ei olnud kursis riigihanke tagamaadega ega tööandjate hoiakuga. Maaliine ülevõtvates firmades saab tööd 1. jaanuarist vaid 35-40 protsenti senistest GoBus Pärnu juhtidest, tööta jäämine ähvardab ka osa lukkseppi ja teenindavat personali.



“Lepingute vahel on inimene,” rõhutas transpordi ametiühingu Lääne-Eesti koordinaator Anu Juurmann.



Kõnekoosolekul selgitas riigihanke tausta Pärnu maavalitsuse osakonnajuhataja Heiki Mägi, Riigikogu Pärnu saadikurühma esimees, sotsiaaldemokraat Mark Soosaar rääkis menetluses olevast töölepingu seadusest.



Mõni minut pärast poolt kahtteist võtsid kõnekoosolekul osalenud oma loosungid kokku ja läksid laiali. Kellel oli soovi lähemalt selgitusi saada, neile pakkus Heiki Mägi võimalust tulla maavalitsuse viienda korruse nõupidamiste ruumi, et seal soojas ruumis edasi vestelda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles