Nädalavahetusel jälgitakse Kablis lindude sügisrännet

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kabli linnujaam.
Kabli linnujaam. Foto: Urmas Luik

Laupäeval ja pühapäeval toimuvad Eestis ja mujalgi maailmas traditsioonilised rahvusvahelised linnuvaatluspäevad "Birdwatch 2011", millel võib osaleda igaüks, kes suleliste elu vastu huvi tunneb. Lindude rännet jälgtakse ka Pärnumaal Kabli linnujaamas.

Kabli linnujaama teatel on huvilised oodatud nädalavahetusel külastama sealset linnujaama, kus saab jälgida lindude püüki rõngastamiseks ja nende rännet vaatlustornist. Linnujaama on tööd jälgima oodatud üksikud huvilised või kuni kümneliikmelised grupid. Huvilisi juhendab Jaak Tammekänd.

Oktoobrikuu esimene nädalavahetus on juba 1993. aastast kuulunud üleeuroopalisele lindude jälgimisele. Igal aastal siirduvad neil päevil retkele kümned tuhanded lindudest huvituvad inimesed üle kogu Euroopa. Ja seda ühel lihtsal põhjusel: et osa saada ühest vaatemängulisemast loodusnähtusest – lindude sügisrändest - ning teadvustada seeläbi tiivuliste naabrite olemasolu ja nende kaitsmise vajadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles