Maa-arhiiv kolib Tartusse ja Valka

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maa-arhiiv hakkas kolima.
Pärnu maa-arhiiv hakkas kolima. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna hommikul algas Pärnu maa-arhiivi kolimine, milleks kulub umbes kaks nädalat.


Hommikul kella üheksaks oli Pärnu maa-arhiivi juures väikebussi täis kolijamehi Tallinnast, veidi hiljem manööverdas arhiivi tagaukse juurde furgoonauto, millelt tõsteti maha euroalused ja käsitõstukid. Väikebussist kanti arhiivi arhivaalide katmiseks mitu rulli toidukilet.



Uudishimulikele ajakirjanikele öeldi, et arhiivi kolimiseks kulub kaks nädalat ja kuigi selle aja sisse jäävad jõulud, võidakse vana-aastaõhtuks tööga valmis saada. Pärnu maa-arhiivi säilikud toimetatakse Tartusse ja Valka.



Arhiivi juhataja Endel Sarapuu ütles, et viimane tööpäev on arhiivis 8. jaanuaril. Ruumide rendileping Pärnu linnaga lõpeb 10. jaanuaril 2009.



Maa-arhiivi kogude kolimisega esineb klienditeeninduses ajutisi tõrkeid. Avalduste vastuvõttu jätkab 10. jaanuarist 2009 ajalooarhiiv Tartus.



Sellekohane teade, mil viisil on võimalik esitada avaldusi arhiiviteatise saamiseks, ilmus laupäevases, 13. detsembri Pärnu Postimehes. Isiklik kohaleminek ei ole vajalik.



Endel Sarapuu kinnitas, et kuni Pärnus kestab maa-arhiivi kolimine, ei saadeta kliente siingi ukselt tagasi, tööplaanid on tehtud 8. jaanuarini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles