Täiskasvanud õppija nädal tipnes tunnustamisega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa 2011. aasta koolitussõbralikuma organisatsiooni, Audru lasteaia juhataja Jekaterina Kuru (vasakul) ja õpetaja Maria Jääger esinesid täiskasvanud õppija nädala foorumil enda valmistatud kanneldel.
Pärnumaa 2011. aasta koolitussõbralikuma organisatsiooni, Audru lasteaia juhataja Jekaterina Kuru (vasakul) ja õpetaja Maria Jääger esinesid täiskasvanud õppija nädala foorumil enda valmistatud kanneldel. Foto: Urmas Luik

Käimasolev, 14. täiskasvanud õppija nädal tipnes eile Pärnus foorumiga “Õppimine seob põlvkondi” ja Pärnumaa aasta tegijate tunnustamisega, auhinnad pälvisid fotovõistluse laureaadidki.

Pärnumaa täiskasvanud õppija nädala (TÕN) koordinaator, kutsehariduskeskuse täiskasvanute koolituse osakonna juhataja Sirje Pauskar jagas maavalitsuse saalis foorumist osavõtjate rõõmu selle üle, et mitte ainult Pärnumaa, vaid riigi ulatuses on aasta koolitaja Viive Einfeldt.

“Mulle on elu sellise kingituse teinud, et teen seda, mis mulle meeldib, ja kui ma mõne tarkusetera kusagilt hangin, eks ma siis seda jagan,” möönis MTÜ Eesti NLP Instituudi koolitaja Einfeldt tagasihoidlikult. Tema kui aasta 2011 koolitaja kohta öeldakse, et ta on uuendusmeelne ja paindlik, lähtub iga õppija individuaalsusest.

Pärnumaa aasta õppija on kutsehariduskeskuse rätsepaeriala õpilane ja Mainori ettevõtluskõrgkoolis rõivadisaini õppiv Elisa Kitunen.

“Arvan, et minu valimisel aasta õppijaks oligi määrav see, et õpin kahes koolis,” ütles Kitunen ja tänas oma erialaõpetajat Heli Sakk-Hännikäinenit, kes ta TÕNi aasta õppija kandidaadiks esitas.

Pärnumaa aasta koolitussõbralikuma organisatsiooni, Audru lasteaia väljakuulutamise järel võtsid lasteaia juhataja Jekaterina Kuru ja õpetaja Maria Jääger enda valmistatud kandled ning mängisid neil kaks pala.

“Paikneme kahes majas, 40aastases Audru lasteaias ja 2007. aastal valminud Papsaare lasteaias. Et inimeste motivatsiooni tõsta, on vaja neile koolitusi pakkuda ja kes õpib, sellel on rohkem jagada,” rääkis Kuru.

Pärnumaa aasta koolitussõbralikum organisatsioon on püsikindlalt Paikuse vald, mille esindaja Helve Reisenbuk mainis tunnustuskirja ja meeneid vastu võttes, et tänapäeval ei piisa ainult kogemuste teed pidi käimisest, sest see kipub konkurentsist välja jätma, tähtsam on vaadata koos ühes suunas ja võtta õppides omaks teadmised selle kohta, mida on varem tehtud.

TÕNi neljas fotokonkurss toimus samal teemal nagu nädalgi, “Õppimine seob põlvkondi” võistlusele saatis kaheksa autorit 20 tööd. Esikoha pälvis Pärnumaa kutsehariduskeskuse kutseõpetaja Sergei Tðekmarjov fotoga “Söömine ja töö tegemine”, millel on kujutatud kokariietes naist, kes istub kaetud laua juures, räägib telefoniga ning pilguga vaatab ilmselt, mis köögis toimub.

Teise koha vääriliseks tunnistas žürii Madis-Siim Kulli töö “Ahhaa käigukast” ja kolmandale auhinnalisele kohale jäi pildiseeria “Meister ees” autor Egert-Martin Möller.

Publiku lemmikfoto valimine Facebookis kestab reedeni, TÕNi nädala lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles