RMK paneb Pärnumaal enampakkumisele kolm kinnistut

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimetsa silt.
Riigimetsa silt. Foto: Arvo Meeks

RMK müüb kirjalikul enampakkumisel 40 riigimetsa majandamiseks mittevajalikku maatükki üle Eesti. Müügist saadud tulu eest rahastatakse looduskaitsealuste maade riigile ostmist. Pärnumaal on müügis kolm kinnistut alghinnaga kokku üle 160 000 euro.

Kõik Pärnu maakonnas müügil olevad maatükid asuvad Lääneranna vallas, kaks neist Tuudi külas ja üks Soovälja külas. Kinnistute kogupindala on üle 40 hektari.

Kinnistud, millel ei ole praegu ega tulevikuski RMK-le väga suurt väärtust, kaardistati 2017. aastal riigimetsas korraldatud inventuuri käigus. Need on näiteks muust riigimaast eraldatud, hoonestatud kinnistute vahel asuvad või ligipääsuta maa-alad ja RMK hallata olev põllumajanduslik maagi.

Riigikogu andis RMK-le õiguse osta looduskaitsealuseid maid 2017. aasta jaanuaris.

28. augustil toimuva avaliku kirjaliku enampakkumise alghind on kokku 1,1 miljonit eurot. Müüki pannakse 40 maatükki üle Eesti kogupindalaga 409 hektarit.

RMK ehk riigimetsa majandamise keskuse hoole all on ligemale 30 protsenti kogu Eestist, sellel asub 47 protsenti Eesti metsadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles