Weekendil pandi toime seitse narkokuritegu, jaoskonda viidi 140 joobes alaealist

Laura Vadam
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Weekend Festival.
Weekend Festival. Foto: Mailiis Ollino

Pärnus korraldatud neljas Weekend Festival möödus politseile harjumuspäraselt töiselt, ent suuremate vahejuhtumiteta.

Kolme ööpäeva jooksul tegelesid korravalvurid pea 400 juhtumiga, millest 23 puhul alustati kriminaalmenetlust. Pärnu politseijaoskonna juhi Andres Sinimere sõnutsi pandi valdav osa kuritegudest toime just festivalialast väljas.

“Me räägime seitsmest narkokuriteost, kuuest vägivallakuriteost, ühest joobes autojuhtimisest ja ühest dokumendi võltsimisest. Sel aastal andsid tooni vargused eluruumidest ja sõidukitest, neid oli kokku kaheksa. Enamikul juhtudest sisenesid vargad lukustamata jäetud korterisse või majja,“ rääkis Sinimeri.

Festivali vältel viidi jaoskonda 255 inimest, kellest 140 olid alaealised. Narkojoobes peolisi tabati ligemale 120, kainestusmajja jõudis kolme ööpäevaga 65 pidutsejat.

Korrarikkujaid jätkus liikluseski. Politsei tabas üle 100 kiiruseületaja, seitsmel autojuhil puudus juhtimisõigus, neli oli tarvitanud alkoholi.

Festivalialal kaotati umbkaudu 200 isiklikku eset, sealhulgas mobiiltelefone, rahakotte ja dokumente. Pool asjadest ootab politseis endiselt omanikku.

Politseijuhi kinnitusel jäid korravalvurid festivaliga rahule. “Jah, rikkumiste numbrid võivad ju tunduda suured, aga tuleb arvestada, et linnas pidutses kolme päeva vältel kümneid tuhandeid külalisi,“ selgitas Sinimeri. 

Kuigi politseil jagus Weekendil tööd küllaga, tõstis Sinimeri esile külaliste energilisust ja rõõmu, mis nende tööd tuntavalt kergendas. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles