Soojus jõuab toetuse abiga Tori asutustesse

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori sotsiaalmaja elanike elu muutub peagi mugavamaks ja ohutumaks. Varsti ei pea põdura tervisega eakad ega keegi teine enam teisele korrusele küttepuid vedama.
Tori sotsiaalmaja elanike elu muutub peagi mugavamaks ja ohutumaks. Varsti ei pea põdura tervisega eakad ega keegi teine enam teisele korrusele küttepuid vedama. Foto: Urmas Luik

Tori sotsiaalmaja elanike elu muutub peagi mugavamaks ja ohutumaks. Varsti ei pea põdura tervisega eakad ega keegi teine enam teisele korrusele küttepuid vedama.

Seda tänu sotsiaalmajja ehitatavale maaküttele. Sama helge tulevik ootab ees kohalikku rahvamaja. Ettevõtluse arendamise sihtasutus (EAS) toetab ehitust 95 460 euroga.

Tori vallavalitsuse avalike suhete spetsialisti Katariina Vaabeli teatel esitas vald EASile taotluse toetada valla asutuste maakütte ehitamist tänavu märtsis. Eelmise nädala lõpus sõlmisid pooled lepingu.

Vaabel märkis, et nüüdisaegse küttesüsteemi ehitamine valla hallatavatesse asutustesse on vaid osa plaanidest. “Korrastamist ja soojustamist vajavad fassaad ja ventilatsioongi, kuid see on juba tulevikumuusika,” lausus ta.

Tori rahvamaja, sotsiaalmaja ja seal tegutseva aktiviseerimiskeskuse küttekulud on olnud otstarbetult suured. Maakütte kasutuselevõtuga väheneb hoonete energiatarbimine ja nii muutub kohalike teenuste osutamine soodsamaks.

Siiani on Tori sotsiaalmaja köetud elektriradiaatorite ja ahjudega, rahvamajas on peale elektriradiaatorite soojendanud küttekamin. “Elamine, töötamine ja teenuste osutamine on olnud seetõttu raskendatud ja olnud nii töötajate kui elanike tervise risk,” tõdes Vaabel.

Tori sotsiaalmaja asub kahekorruselises 1937. aastal haiglaks ehitatud hoones. Sotsiaalmajana on rajatis kasutusel 2005. aastast. Seal paikneb päevakeskus ja viis sotsiaalkorterit.

Tori rahvamaja on ehitatud 1838. aastal ja renoveeritud 1996. ja 2012. aastal. Asutus pakub kohalikele kultuuritegevust. Majas asub Tori muuseum.

Vald peab kahe hoone maakütte ehitusel käima välja veerandi maksumusest. Hind selgub hanke käigus. Tööd peaksid lõppema ülejärgmisel aastal juunis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles