Tulumaksu kasvutempo kiirenes 10 protsendini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maksu- ja tolliameti andmeil said kohalikud omavalitsused tänavu oktoobris 10 protsenti enam tulumaksu kui aasta tagasi ehk kokku 51,1 miljonit eurot.

10 protsendini ulatunud kasvu näol on tegemist selle aasta kuude võrdluses kõige kiirema aastase kasvuga. Septembris oli kasv üheksa protsenti.

Kokku on omavalitsused 10 kuuga saanud tulumaksu ligi 515 miljonit eurot, mis teeb kasvuks eelmise aasta sama ajaga võrreldes kuus protsenti.

Tallinna linnale laekus oktoobris tulumaksu 18,3 miljonit eurot ehk 9,9 protsenti mullusest enam. Tartu puhul oli laekumine 3,7 miljonit eurot ja kasv 10,2 protsenti.

Pärnu linnale laekuva tulumaksu kasvutempo on endiselt keskmisest madalam. Oktoobris laekus Pärnule maksu 1,3 miljonit eurot ehk viis protsenti enam kui mullu samal ajal.

Suurtele linnadele järgneb tulumaksu laekumise arvestuses Viimsi vald, mis sai oktoobris maksu üle 1,1 miljoni euro ehk 9,1 protsenti enam kui aasta tagasi.

Viimsiga samas suurusjärgus ehk samuti 1,1 miljonit laekus oktoobris tulumaksu Kohtla-Järve linnale, laekumine kasvas 8,8 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles