Trall ümber seitsmemiljardenda inimese

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike Serafima sündis Moskva 8. linnahaiglas, olles üks paljudest seitsmemiljardendast inimesest.
Väike Serafima sündis Moskva 8. linnahaiglas, olles üks paljudest seitsmemiljardendast inimesest. Foto: Reuters

Kuigi demograafid pole sugugi kindlad, millal maailma rahvaarv ületab seitse miljardit, valis ÜRO sümboolseks päevaks esmaspäeva, 31. oktoobri.

Tähtpäeva tähistati paljudes riikides suurejooneliselt, edastas uudisteagentuur BNS.

Filipiinidel valiti tähtpäevalapseks Danica May Camacho, kes sündis Manilas kaks minutit enne südaööd. Indias tegutseva heategevusorganisatsiooni Plan International hinnangul langes see au Uttar Pradeshi osariigis sündinud tüdrukule, kes sai nimeks Nargis, kirjutas Prantsuse ajaleht Figaro.

Venemaa kaks üksteisest kõige kaugemal asuvat regiooni ei suutnud üleeile kokku leppida, kummal neist on õigus seitsmemiljardenda lapse sünni au endale nõuda.

”Vastavalt ÜRO rahvastikufondi ja Venemaa statistikaameti otsusele antakse planeet Maa seitsmemiljardenda elaniku tunnistus esimesele lapsele, kes nägi ilmavalgust 2011. aasta 31. oktoobril,” teatas Venemaa presidendi Dmitri Medvedevi pressiesindaja Moskvas.

Algul kuulutati, et esimesena sündis Kaug-Idas Petropavlovsk-Kamtšatskis kohaliku aja järgi kell 00.19 poisslaps, kellele pandi nimeks Aleksandr.

Ent riigitelevisioon näitas pilte Venemaa enklaavis Kaliningradis sündinud vastsest linnakodanikust Pjotrist, kuulutades, et tegemist on seitsmemiljardenda inimesega.

Reutersi fotogaleriisse riputati hoopis pilt Moskva 8. linnahaiglas sündinud väikesest Serafimast, kes on oma pere seitsmes laps.

ÜRO rahvastikufondi teatel valiti Venemaal välja Peterburi, Kaliningrad ja Petropavlovsk-Kamtšatsk, kus pärast südaööd sündinud esimesed beebid said erisertifikaadi, mis kinnitavad nende sündi seitsmemiljardenda inimesena.

Peljates liiga suure tähelepanu pööramist üksikisikule, teatas ÜRO, et ei vali välja ühtainust seitsmemiljardendat beebit. Teade andis maailma riikidele võimaluse kuulutada välja enda seitsmemiljardes inimene.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles