Pärnumaa toidumeene selgub lõikuspeol

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidumeeneid valitakse neljas kategoorias: parim toidumeene, parim joogimeene, parim leib ja uudistoode.
Toidumeeneid valitakse neljas kategoorias: parim toidumeene, parim joogimeene, parim leib ja uudistoode. Foto: Urmas Luik

Saakide salvekogumise ajal peab Pärnumaa sel laupäeval, 8. septembril lõikuspidu, tasuta üritust Maria talus, kus selgub parim toidumeene ja tegevust jagub east olenemata.

Lõikuspidu on Pärnumaa maitsete aasta sügisene täht­üritus, mille korraldajad on võtnud riigi 100 aasta juubelile mõeldes eesmärgi pakkuda vähemalt 100 jooki, mis valmistatud kodumaakonnas. Joogipooliste valik algab veest ja kohapeal valmistatud käsitöölimonaadidest ning lõpeb võililleõlle ja napsudega.

Pärnumaa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste jutu järgi valib žürii parima toidumeene neljas kategoorias: parim toidumeene, parim joogimeene, parim leib ja konkursi tarvis loodud uudismeene.

Maria talu perenaine ­Riina Rand ütles, et kirjas on juba 120–130 jooki, mida esitleb ja serveerib külastajatele paarkümmend tootjat.

Päevale lisab rütmi selle juht Ado Kirsi, muusikalist elamust pakub puhkpilli­orkester Bierbraucher und Bratwurst Blechbraser ja ­Estonia orkestri trompetist Priit Aimla, aga ka lõõtsa­mängijad. Esinevad väikesed ja suured rahvatantsijad ning päev lõpeb retrovideodiskoga.

Huvilistele tutvustatakse talu tõuhobuseid ja koduloomi.

Lastega tegelevad Kortsna talus jõulumemm Tiina ja jõulu­vana Ärni.

Kehakinnitust pakub ­Maria talu pererahvas.

Pärnumaa toidumeenete konkurss lõpeb täna, nii et ­tulemuste avalikustamiseni jääb veel neli päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles