Pärnumaa toidumeeneks pürib üle 50 kohaliku toote

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadi Elmeste (paremal) rõõmustas, et aasta toidumeeneks ­esitati suisa poolsada eri kohalikku toodet.
Kadi Elmeste (paremal) rõõmustas, et aasta toidumeeneks ­esitati suisa poolsada eri kohalikku toodet. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa toidumeene konkurss lõppes üleeilsega ja nüüd peab žürii tegema neist valiku, mille tulemused hüütakse välja ülehomme Maria talus lõikuspeol, mis on tasuta kogupereüritus.

“Toidumeenekonkursile esitati üle poolesaja toote, mis jagunevad peaaegu võrdselt ­nelja kategooria vahel,” võttis Pärnu­maa maitsete aasta projektijuht Kadi Elmeste kokku.

“Žürii teeb oma valiku kesknädalal (eile, toim) ja otsus saab avalikuks Pänumaa lõikuspeol veidi pärast kella kahte päeval. Lemmiktoote valib ja ­ütleb välja ka maaeluminister Tarmo Tamm.”

Toidumeene kategooriad on: parim toidumeene, parim joogimeene, parim leib ja uudistoode, mis on valmistatud just selleks konkursiks.

Parimaks valitud toodete valmistajate vahel jaguneb 5000 ­euro suurune auhinnafond ja boonusena võimalus kasutada tooteid tutvustades Pärnumaa parima toidumeene tiitlit.

Maaeluministeerium valis Pärnu maakonna aasta 2018 Eesti toidupiirkonnaks ja rõhuasetus nagu kahel eelmiselgi korral on kohaliku toidu ja toidukultuuri tutvustamisel. Juba kahe nädala pärast, 18. septembril, toimub Pärnumaa ­toidu päev Tartus Eesti Rahva Muuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles