Pärnu lapsed käisid kosmoseraketti uudistamas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketi start Baikonuri kosmodroomil
Raketi start Baikonuri kosmodroomil Foto: Wikipedia.org

Baikonuris kosmoseraketi õhkutõusmist vaatamas käinud lapsed jõudsid eile tagasi Eestisse ning vaatamata rongis ja lennukis möödunud pikale reisile, peegeldus noorte nägudelt vaid rahulolu.
 

Sõidu Baikonuri kosmodroomile võitsid Eestist pärit lapsed tänavu kevadel toimunud joonistus- ja kirjanduskonkursil, mis oli pühendatud Juri Gagarini kosmoselennu 50. aastapäevale, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Pärnu Vene gümnaasiumist ja Kiltsi põhikoolist pärit laste 13-liikmeline grupp oli Baikonuri ekskursioonil käinud riikide lastegruppidest kõige suurem.

Sõit läks lastel ilmselgelt asja ette, kuna seljataha jäänud pikale reisile vaatamata oli koolinoorte silmist näha rahulolu ja tänulikkust. Ja toredad mälestused ei olnud lastel vaid kosmoselaeva Sojuz stardist, vaid ka kõigest muust, mis kahe päeva jooksul neile nii Moskvas kui Kasahstanis Baikonuris näidati.

Pärnu Vene gümnaasiumi õpilased Alina ja Alisa Beljankova kinnitasid, et reis oli väga meeldiv ja saadi palju uusi teadmisi.

Eestis viis konkursi läbi Vene Maja Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles