Sügistorm pani Pärnumaa päästjad rakkesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdunud puu Pärnus Strandi hotelli lähedal Karjamaa tänaval.
Murdunud puu Pärnus Strandi hotelli lähedal Karjamaa tänaval. Foto: Meeli Kuura

Täna kella 15.30 seisuga olid Pärnumaa päästjad tormituule tõttu saanud paarkümmend väljakutset. Enim teateid on laekunud teedele murdunud puude kohta. Pärnus kukkus puu korrusmaja katusele ja päästjad sõitsid redelautoga appi.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Maris Mooritsa andmeil teatati enne keskpäeva Häädemeeste vallas Laadi külas teele kukkunud kasest, mis sulges mõlemad sõidusuunad.

Audru aleviku kalmistul murdus puu pooleks ja jäi rippuma umbes kolme meetri kõrgusele. Puu ohustas möödasõitjaid ja oht kõrvaldati.

Põhja-Pärnumaa vallas Maima küla kukkus Vahenurme–Lavassaare teel puu üle mõlema sõidurea. Sama juhtus Lääneranna vallas Karuse külas ja Tõstamaa alevikus.

Pärnus Pardi tänaval murdusid kaks kastanit ja sulgesid Karjamaa tänava.

Kell 13.50 ajal teatati, et Vana-Pärnus on 13 veist jäänud vangi umbes poolemeetrisesse vette. Loomad pääsesid siiski ise kuivale maale.

Päästjad Pärnus Vanapargi tänaval.
Päästjad Pärnus Vanapargi tänaval. Foto: Mailiis Ollino

Lääneranna vallas Nedrema külas langesid kaks puud üksteise lähedal teele ja sulgesid Kalli poole viiva suuna.

Saarde vallas Metsaääre külas Surju–Seljametsa teel langes kolm puud teele, sulgedes mõlemad sõidusuunad.

Pärnus Vanapargi 6 ees murdus suur vaher tormi käes pooleks. Päästjad piirasid ala, politsei reguleeris liiklust ja teavitas linnavalitsust. Puu kukkus elektritraatidele ja päästjad püüdsid seda omal jõul redelautolt stabiliseerida, kuni rae saadetud arboristid kohale jõudsid.

Pärnu linnas Lootsi põigus langes puu kahekorruselise  kortermaja katusele. Keegi viga õnnetuses viga ei saanud ja appi paluti päästjad. Puu oli kella 15.30 seisuga veel katusel ja tee suletud. Appi sõitis redelauto.

Saarde vallas Kärsu külas kukkus puu tee peale ja sulges ühe sõiduridadest.

Pärnu linnas Supeluse tänaval lõhkus teele langenud kask tänavavalgustuslambi. Papiniidu Statoili ees olid liiklusmärgid keset sõiduteed. Papiniidu tänaval kukkus reklaamsilt tee peale.

Tõlli külas Audru–Tõstamaa–Nurmsi teel on puu risti üle sõidutee ja autod ei pääse mööda.

Tori vallas Urge külas kukkus puu elektritraatidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles