Lääneranna vald kinnitas uue lipu

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääneranna sümboolika
Lääneranna sümboolika Foto: Erkki Pung

Lääneranna volikogu augustiistungil otsustati kinnitada valla uus vapp, mille sinisel kilbil on kujutatud hõbedane lendav kotkas ja hõbedane lainelõikes jalus. Lipukavand saadeti toona täiendamisele, kuid täna kinnitas volikogu sellegi.

Valla uus lipp on jaotatud müürihambuliselt kolmeks horisontaalseks väljaks. Lipu ülapool on sinine, alumine valge ja algab müürihambaga. Sinise tausta keskel on kujutatud hõbedane lendav kotkas, sama mis vapilgi.

Nii lipp kui vapp moodustavad terviku: vapil on kujutatud kotkast, mis lendleb üle mere ja lipul üle maismaa.

Sinine värvus viitab valla mereäärsele asukohale ja elanike merega seotud tegevusaladele. Sinine tähistab vallale iseloomulikke soid, rabasid ja merd. Sinine kui vee ja puhta õhu sümbol märgib samuti valla elanike tulevikupüüdlusi ning tähistab puhast loodust ning paljusid looduskaitse- ja hoiualasid. Valge sümboliseerib aga valgust, puhtust, nooruse sihikindlust ja tulevikulootust.

Eesti põlislooduse sümbol – kotkas – tähistab Lääneranna valla looduskooslust ja viitab osaliselt siin asuvale linnuriigile, Matsalu rahvuspargile. Lääneranna vallas leidub arvukalt kotkaste pesitsuskohti ja sellest tulenevalt looduskaitsealasidki. Lind sümboliseerib tarkust, jõudu ja visiooni. Lendav kotkas kannab maalt taevasse edasi sõnumit uuenenud elust, paindlikkusest ja vastupidavusest, et ületada raskused ning jagada vabadust, julgust vaadata enda ette ja saavutada seda, mis tundub saavutamatu.

Samuti viitab kotkas evangelist Johannesele, Saare-Lääne piiskopi kaitsepühakule.

Müürihambuline jaotus tähistab kaitsefunktsiooni, osutab sellisena eestlaste muistsetele maalinnadele ning hilisemale piiskopi- ja vasallilinnusele.

Idee autor ja elluviija on loovbüroo Sviiter asutaja ja disainer Erkki Pung.

Lääneranna sümboolika
Lääneranna sümboolika Foto: Erkki Pung
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles