Galerii: kultuuriminister väisas Pärnus rahastust vajavaid objekte

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kultuuriminister Indrek Saar on erakonnakaaslastega (SDE) täna ja homme Pärnus, sest siin koguneb nii erakonna volikogu kui asub mitu riigieelarvest rahatuge vajavat objekti, mille seisukorda ja plaane minister uurimas käis.

Saar tõdes, et ministeeriumile on väga oluline kohalike initsiatiiv ja tahtmine: siis on riigilgi lihtsam ideedega kaasa tulla ja investeeringuotsusteni jõuda. Pärnakates on seda tahet tema arvates selgelt tunda ja näha.

Rääma sõudebaasi uus sisebassein võimaldab sportlastel peagi treenida talvelgi. Rajatakse elling, paadisillad ja muu vajaminev ning praegu küla peal paadid peaksid saama jõuluks koju.

„Järgmise aasta lõpuks on loota, et valmib sõudebaasi põhihoone, mis on meie regioonis unikaalne. Sest nagu Pärnu sõudeklubi inimesed ise täna ütlesid, lähevad nad vaatama lähemat analoogi, kus on olemas aasta ringi sõudmise võimalus ehk sisebassein, et veetunnetus aasta läbi säiliks. Ja see lähim koht on Inglismaal. Nii et teeme midagi täiesti unikaalset Pärnus,“ avaldas minister.

Koidula muuseum Ülejõel aga on juba ammu unistanud vabaõhulavast aias.

„Praegu võib olla juba üsna rõõmus selle üle, et me liigume kindlate sammudega selle lahenduse suunas. Ja kuna riigieelarvesse on selleks planeeritud 190 000 eurot ja Pärnu linna järgmise aasta eelarvesse 120 000, tahaksime, et see linnapoolne number oleks vähemalt niisama suur kui riigi oma – eks see ole läbirääkimise teema. Ehk: vaja on formaalset otsust, et volikogu ja riigikogu annaksid oma lõpliku kinnituse, aga mõlemad on oma tahet väga selgelt avaldanud. Nii et ma küll väga ei muretse, et need plaanid soiku jäävad,“ selgitas Saar hetkeolukorda.

Suure unistusena nimetas minister Läänemere kunstisadamat, mille teostumine sõltub sellest, kas Euroopast sinna põhirahastuse peale saab. “Ka siin on kultuuriministeeriumi ja linna koostöö olnud konstruktiivne. Mõlemad on võtnud kohustuse olla valmis kaasfinantseeringuga aitama seda projekti rajale,” kõneles kultuuriminister.

Millistest aktuaalsetest teemadest Pärnumaal minister veel rääkis, saab pikemalt kuulata Tre Raadio ja Pärnu Postimehe ühissaatest "Aktuaalne Pärnumaal".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles