Sindi raamatukogu laat pakub tasuta raamatuid

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta raamatute laat toimub Sindi raamatukogus 27. oktoobril. Pilt on illustratiivne.
Tasuta raamatute laat toimub Sindi raamatukogus 27. oktoobril. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamägi

Tuleval laupäeval toimub Sindi linnaraamatukogus tasuta raamatute laat.

Niisugune üritus toimub Sindi raamatukogus juba kolmandat korda. “Jätkame seda ettevõtmist, kuni meil on raamatuid, mida maha kanda ja mis on lugemist väärt ning mida kõlbab inimestel koju viia,” märkis raamatukogu direktor Ene Michels.

Siiani on inimeste huvi priide raamatute vastu olnud suur. Michelsi sõnutsi on eelmistel aastatel inimesed olnud juba kohe avamisajal ukse taga, eriti need, kellel kindel soov. “Eriti oodatakse ja tahetakse saada lasteraamatuid. Küsitakse juba enne, kas neid tuleb,” ütles direktor.

Jagamisele lähevad raamatukogu enda vanemad, kuid veel kõlblikud trükised ja teosed, mille valla elanikud on laada tarbeks toonud. Kuna sel aastal on välja hõigatud klausel, et vastu võetakse raamatuid, mis on välja antud 2000. aastast, ei ole neid toodud nii palju kui varem. Piirangu põhjus on lihtne: ülejäävate teostega ei ole hiljem midagi teha. Konteinerisse sellist väärt kraami kindlasti ei visata. Need, mis sel aastal kaubaks ei lähe, viiakse Paikuse põhikooli, mis osaleb aktsioonis “Vanapaber ei ole praht!”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles