Telekokk Tareq Taylori Pärnumaal filmitud saated jõuavad Eestis ekraanile

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis üles võetud Tareq Taylori kokasaated jõuavad televaataja ette sel sügisel ja talvel.
Eestis üles võetud Tareq Taylori kokasaated jõuavad televaataja ette sel sügisel ja talvel. Foto: Tori Jõesuu Siidritalu

Homsest jõuavad Eesti televaatajani tuntud telekoka Tareq Taylori Põhjamaade kokakunsti sarja neljanda hooaja saated, milles näidatakse Pärnumaal üles võetud toidutegemistki.

Sarja neljandal hooajal jätkab Rootsist pärit Taylor reisimist Põhjamaades, kohtudes kohalike toidutootjate, kokkade ja spetsialistidega, muu hulgas põikab ta korraks Läänemere teisele kaldale, et heita pilk siinsele kokakunstile.

Kaks aastat tagasi tehtud võtete käigus külastas Taylor Soomaad, kus ta kanuutas Aivar Ruukeli ja Algis Martsooga ning käis räätsadega rabamatkal.

Taylor valmistas Soomaal telesaate tarbeks haugikotlette ja garneeris neid rabast korjatud marjadega.

Telekokk käis ka Tori Jõesuu siidritalus, kus ta valmistas siidrikastmes sealiha kukeseente, kohalike taluõunte ja Yorkshire’i pudinguga.

Eestis võtetel vaaritas Taylor veel Kalamatsi meiereis, Põhjaka mõisa köögis ja Ööbiku gastronoomiatalus.

Laupäeva hommikul ETV ekraanile jõudva “Tareq Taylori Põhjamaade kokakunsti” neljanda hooaja avaepisoodis keskendub telekokk Lääne-Rootsi Bohusläni piirkonnale, mille pikaajalist kalapüügitraditsiooni ajalugu hoitakse au sees tänini. Telekokk tutvub nende vete kõige uhkemate aarete, kvaliteetsete austrite ja homaaridega.

“Tareq Taylori Põhjamaade kokakunsti” eelmiste hooaegade saateid on näidatud üle 100 riigis. Sarja neljanda hooaja kaks saadet Eestist ja meie toidukultuurist valmisid koostöös ettevõtluse arendamise sihtasutuse turismiarenduskeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles