Ansip: Rändlustasud ei sobinud 21. sajandisse

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip veetis möödunud reedel Pärnus tegusa päeva.
Andrus Ansip veetis möödunud reedel Pärnus tegusa päeva. Foto: Karoliine Aus

Olles võtnud istet Tartu ülikooli Pärnu kolledži inimtühjas fuajeekohvikus, ütles Euroopa Komisjoni asepresident Andrus Ansip, et pole kunagi veel Pärnus kogu päeva kõnelnud. Kõigepealt ärihommikusöök ettevõtjatega, siis loeng gümnasistidele, seejärel poolteist tundi loengut tudengitele ja kõigile huvilistele, päeva lõpus kohtumine erakonnakaaslastega.

Räägime kõigepealt sellest, mida on saavutatud teie kureeritavas valdkonnas Euroopa Komisjonis. Tooge kolm näidet.

Oleme teinud 30 ettepanekut, neist 19 on jõudnud kokkulepeteni.

Tuntuim nendest on rändlustasude kaotamine – seda on iga inimene tajunud. Ei pea hirmu tundma, et mobiilsete sidevahendite kasutamine väljaspool koduriiki toob suure arve. Viimased uuringud näitavad, et 62 protsenti Euroopa elanikest teab, et rändlus on nüüd koduste hindadega, kuid ülejäänud 38 protsenti ei tea. 53 protsenti nendest inimestest, kes viimase aasta jooksul käisid mõnes teises ELi liikmesriigis, vähendasid võõrsil märkimisväärselt mobiilsidevahendite kasutamist. 12 protsenti lülitas endiselt data-roaming’u välja, kui nad olid välismaal. Selleks pole mingit põhjust!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles