Loodusmaja särab näärikuu lõpuni muinasjutulistes jõulutuledes

Laura Vadam
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pernova loodusmaja muutub talvekuudel valguspargiks. 
Pernova loodusmaja muutub talvekuudel valguspargiks. Foto: Urmas Luik

Pernova loodusmajast kujuneb jõulu- ja näärikuul muinasjutuline mets, kus ootab külastajaid valguspromenaad, säravad loodusskulptuurid ja jõulutuledes mets. Laupäeval avatava ja jaanuari lõpuni kestva ettevõtmise algatasid Anna Raudkatsi tantsuseltsi tantsijad, et inimesed leiaksid praeguses siginas-saginas õige pühadetunde.

Tantsijad ja loodusmaja kutsuvad otsima jõulutunnet, saama osa kultuuriprogrammist ja talvevalguse ilust, hingama värsket õhku ja jalutama hilisõhtul valgupargis. „Soovime kaubanduskeskustesse kolinud jõulude kõrval luua oluliselt sõbralikumat Pärnu linnaruumi,“ rääkisid eestvedajad.

Sestap loovad meeleolu Janne Ristimetsa tantsustuudio kasvandikud ja rahvatantsurühmad ARTS, Kirmas, Ülejala, Jõõprekad ja Hallid Sõnnid. Samuti pakuvad muusikalist vahepala kohalikud kollektiivid.

„See on hetk ja aeg oma perele, sõpradele, kallitele inimestele. Samuti on tingimusteta jagatud jõulurõõm, mida saame meie oma kultuuri loojatelt ja hoidjatelt,“ sõnas Pernova direktor Kaire Mertsin.

Valguspark on avatud jaanuari lõpuni. Kultuurikava ja jääkohvik rikastavad jõuluküla sel laupäeval, 15., 26. ja 29. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles