Pätsi ausamba ümbrus korrastatakse katuseraha toel

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahku­ranna vallas asuva Konstantin Pätsi ausamba sopaseks kippuv ümbrus on viimastel aastatel vallale muret tekitanud.
Tahku­ranna vallas asuva Konstantin Pätsi ausamba sopaseks kippuv ümbrus on viimastel aastatel vallale muret tekitanud. Foto: Urmas Luik

Katuseraha jagamisel 2019. aasta riigieelarves on erakonnad teinud ettepaneku Eesti esimese presidendi Konstantin Pätsi mälestamiseks kulutada koguni 275 000 eurot. Kui 200 000 eurot kulub Pätsi monumendi rajamiseks pealinna, siis 75 000 eurot saab Häädemeeste vald presidendi sünnikohas Tahkurannas mälestussamba ümbruse korrastamiseks.

Häädemeeste vallavanem Karel Tölp selgitas, et riigi aastapäeva üritused algavad traditsiooniliselt Pätsi sünnipäeval, 23. veebruaril Tahkuranna mälestussamba juures. “Eriti viimastel aastatel on sel ajal juhtunud sula olema ja ausamba ümbrus sedavõrd sopane, et kingaga seal astuda ei kannata. Isegi lippu hoidnud lapsed on sopa sisse kukkunud,” lausus ta.

Vallavanema jutu järgi on maapind mälestussamba ümbruses tasane ja talvise sulaga, sellal kui maapind külmunud, pole sulaveel võimalust kuhugi valguda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles