Pärnumaa omavalitsusjuhid tahavad valitsuselt suurtehaste rajamise kohta selgust saada

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsoja jutu järgi on nüüdseks saanud sisuliselt selgeks, et kui kohalik omavalitsus ütleb riigile, et palume ­uurida meie territooriumil tselluloositehase võimalikkust, siis põhimõtteliselt võib seda hiljem kohtus tõlgendada nõusolekuna.
Metsoja jutu järgi on nüüdseks saanud sisuliselt selgeks, et kui kohalik omavalitsus ütleb riigile, et palume ­uurida meie territooriumil tselluloositehase võimalikkust, siis põhimõtteliselt võib seda hiljem kohtus tõlgendada nõusolekuna. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi riigi eriplaneering tselluloositehase rajamiseks peatati valitsuse otsusega ja arendajad võtsid vastu otsuse projekt teadmata ajaks seisma panna, on kolme kohaliku omavalitsuse (KOV) juhil siiski selle teema kohta küsimusi. Hiljuti laekuski peaministrile sellesisuline pöördumine.

Pärnu linnavolikogu esimees Andres Metsoja kinnitas eelmisel kuul, et teemaga tegeldakse edasi hoolimata senise projekti kalevi alla panekust. Arutelu jätkamiseks oli kokku lepitud kohtumine õiguskantslerigagi.

Nüüd on asjad jõudnud nii kaugele, et Saarde volikogu esimees Kadri-Aija Viik ja vallavanem Indrek Talts, Häädemeeste volikogu esimees Andrus Soopalu ja vallavanem Karel Tölp ning Pärnust Metsoja ja linnapea Romek Kosenkranius saatsid peaminister Jüri Ratasele kirjaga palve uurida siiski tselluloositehase rajamise võimalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles